21-01-12

Sexuele communicatie.

 

Ook binnen mijn huidige relatie zijn er al signalisatieproblemen geweest. Wij mensen handelen veel meer met lichaamstaal dan we denken, en besteden er misschien wel te weinig aandacht aan. Zo lag ik eens in bed met mijn vriendin, op het gemak wakker aan het worden, tot ze op een ogenblik haar hand op mijn rug legde. Eens wakker genoeg, stap ik uit bed, waarna ze vraagt: “Hé, wat ga je doen? Ik dacht van eerst nog eventjes te wippen!”. Ik heb dan wijselijk besloten van toch terug in bed te kruipen, maar hoe kon ik nu weten dat ze zin in sex had door enkel die ‘handoplegging’ die bovendien op de verkeerde plaats uitgevoerd werd? Omgekeerd is het ook al zo geweest: ik ga ervan uit dat indien ik met een erectie in bed stap ik eigenlijk aan mijn vriendin wil zeggen: “Ik ben er klaar voor!”. Groot nadeel van mijn partner is, dat ze voor het slapengaan graag nog wat leest, waardoor ik dan ‘vergeten’ wordt of ze de erectie zelfs niet ziet. Nochtans is hij voldoende zichtbaar, voor alle duidelijkheid. Zelfs nà de sex zal ze veelal nog een ietsjepietsje lezen. Het is de eerste vriendin waarmee deze lichamelijke communicatie blijkbaar niet werkt, want met mijn vorige vriendinnen had ik dat probleem niet. Maar zij lazen dan ook geen boek, en sliepen veelal zelf ook naakt (in tegenstelling tot mijn vriendin) wat het uiteraard wel makkelijker maakt om dan een stapje verder te gaan.

 

Mijn vriendin is echter eerder voorstander van de woorden (daarom leest ze ook zo graag waarschijnlijk), en heeft liever dat er rechtstreeks gevraagd wordt: “Heb je zin in sex?”. Je kunt dan een ja of een nee krijgen, maar je weet dan wel waar je staat. Langs de andere kant vind ik dat er wel een vorm van romantiek en spanning in zit indien je het ‘zonder woorden’ kan doen en is het ook niet zo ‘oppervlakkig’.

 

Sexuele miscommunicatie kan in ieder geval leiden tot relatieproblemen, want er is toch eens een moment geweest dat ze een periode zo weinig zin in sex had, dat ik zelfs de moeite niet meer deed om een erectie te krijgen. En toen ze plots wel weer zin had in sex, had ik zelfs moeite om hem staande te houden, misschien omdat ik me dan eerder ‘gebruikt’ voelde, zo met het idee van ‘als het maar voor jou past’. Ik voelde me in die periode een beetje als een hond die moest wachten tot hij zijn koekje kreeg. Als een dergelijke situatie te lang zou duren, en er wordt niet over gepraat, of men is gebonden door kinderen, geld en/of huwelijk kan ik me best inbeelden dat er mensen zijn die dan besluiten van vreemd te gaan. Ook al ben ik geen voorstander van het vreemdgaan op zich, zeker niet indien er niet met de partner eerst over het (sexuele) probleem gepraat geweest is. 

24-08-11

De lente.

Het is 24 maart 2011, de lente is dus volop begonnen. En daar ik een natuurmens ben voel ik dat ook….letterlijk. Zoals de bloemen en de bomen groeien en bloeien in de lente, groeit er ook iets bij mij….ook mijn boom groeit tussen mijn benen, en dit een godganse dag. Zomaar, zonder reden. Ik klaag er zeker niet over, zo weet ik dat ik nog steeds viriel genoeg ben, ook al ben ik reeds (of nog maar) 42 jaar. Het zit nog steeds goed: mijn libido, alhoewel het toch iets gedaald is bij een kleine zeven jaar terug. Maar ik klaag er niet om, want het gevoel te hebben van altijd sexueel te willen verkeren is ook niet alles. Je bent eigenlijk een slaaf van jezelf dan, zonder het te willen. Eigenlijk ook een vorm van verslaving als ik het zo mag zeggen, misschien wel het begin van sexverslaving, maar ik heb dat altijd wel kunnen beheersen in die zin dat ik met (sexueel) respect omga met de partner en mijn lusten nooit buiten de relatie heb botgevierd (toch niet tot op heden). Soms met spijt, maar ja, bij mij zijn de grenzen van respect voor elkaar (de partners) toch belangrijker dan het verleggen van de sexuele grenzen.

 

Soms is een kleine misstap voor een mens, een grote misstap voor de relatie. Daar mijn relatie momenteel goed zit wil ik dit dus ook niet verknallen zonder geldige reden.

 

Enfin, nu ga ik maar verder klussen. Normaal zou ik wel naakt durven klussen, maar vermist ik tegels moet voegen, ga ik dat maar niet doen. ‘Het’ zou teveel in de weg hangen of staan.

29-05-09

Het naakte.

Het naakte....man, man, man, wat hou ik ervan. Naakt slapen en 's morgens naakt wakker worden. Is er iets dat meer erotiseert? Bovendien hoef ik slechts mijn deken van mij af te smijten en kijk ik recht de spiegel in die boven mijn bed hangt. De ideale manier om wakker te worden, voor mij althans. Indien het mooi weer is, zoals vandaag, loop ik het liefst naakt rond in huis. Waarom dit zo is weet ik niet, ik hou van de natuur denk ik, en door één te worden met het naakte heb ik het gevoel dat ik één wordt met de natuur, hoe vreemd het ook mag klinken.

Vorige week heb ik mij serieus bezig gehouden met het opzoeken en downloaden van foto's met naakte vrouwen. Echter geen porno, want dat is niet echt mijn ding, hoewel ik wel erg sexueel ingesteld ben. Nee, geef mij maar de eerder artistieke foto's die het naakte op een mooie manier 'blootgeven'.

Maar nu moet ik weer weg, gaan zonnen, naakt... .