14-09-11

Sex met muziek.

Ik heb eens een partner gehad die graag de muziek van milow hoort. Ze hoorde de muziek en de teksten zelfs zo graag dat ze op een bepaald moment het lumineuze idee had van sex met mij te bedrijven terwijl die CD aan het afspelen was. En alhoewel ik moet toegeven dat het wel iets had, vraag ik mij af of ze intussen niet aan het denken was of of ze eigenlijk met milow aan het vrijen was. Op zich niet erg, want uiteindelijk leefde ze zich toch uit met mij en had ik er de lichamelijke plezieren van. Nadeel nu echter is wel dat, als ik nu de muziek van milow hoor, automatisch aan die vriendin moet denken. Zonder het te willen waarschijnlijk heeft die vriendin er dus voor gezorgd dat ik aan haar blijf denken iedere keer de muziek van milow gedraaid wordt. Of zou het toch een bewuste zet geweest zijn en heeft ze me 'gebrainwasht Onbeslist?!

12-03-10

Etiquette.

Etiquette_workshop

 

Deze week heb ik gekeken naar ‘Komen eten’ op VT4. Daarin was er ook een vrouw aanwezig die erg veel belang hechtte aan etiquette, je weet wel, de regels die bepalen hoe alles precies moet liggen en zelfs hoe je zou moeten bewegen en spreken aan tafel. Toen de andere deelnemers bij haar op bezoek waren voelden ze zich echter wel allemaal geremd, juist omdat ze wisten dat de gastvrouw veel belang aan etiquette hecht. Remming betekent natuurlijk een vorm van spanning waardoor de avond dan ook minder aangenaam verliep.

 

Ook ik heb eens een vriendin gehad die daar veel belang aan hechtte. In het openbaar bijvoorbeeld je koekje in de koffie doppen was voor haar al een probleem, alleen al als ze het zag. We hadden er zelfs een discussie over, omdat ik het probleem ervan niet inzag. We leven immers al genoeg naar regels in deze maatschappij, dus waarom jezelf nog meer regels opleggen. Maar om de goede vrede heb ik het in ieder geval niet meer in haar nabijheid gedaan. Als de sfeer goed is, heb ik liever dat ze goed blijft en ik vind het geen koekje waard om die te verpesten. Natuurlijk was ik wel ergens ‘geschokt’ toen we eens samen op restaurant waren en diezelfde vriendin de saus zo lekker vond, dat ze nàdat alles op was, sierlijk met haar vingers de saus uit haar bord veegde om dat vervolgens af te likken.

 

Ik heb er niet op gereageerd, maar het was voor mij een bewijs van een hypocritisch denken en handelen dat ze had waardoor onze relatie uiteraard een pilaartje minder had om op te steunen. Toen de meeste steunpilaartjes weg waren heb ik maar wijselijk besloten van die relatie te stoppen.

13-06-09

Een vinger in de 'pap'.

Ik zat eens met een vriendin (toen: mijn vriendin) in brasserie. We krijgen beiden een koffie. Bij die koffie was er een koekje. Ik neem het koekje en dop ermee in de koffie. Een groot drama ontstaat, want mijn vriendin is bijna in shock. Wat ik deed was totaal onbeleefd en behoorde niet tot de etiquette. Gevolg: ik was ook in shock…door haar reaktie. Enfin, ik met mijn goed hart heb dat nooit meer gedaan in haar nabijheid. Het leukste was wel achteraf: toen we op restaurant gingen, en ze het eten zo lekker vond dat ze met haar vingers de saus uit het bord schepte om die vervolgens af te likken. Blijkbaar vond ze dat niet zo erg tegen de etiquetteregels in... .

06-06-09

De TV.

Ik ben niet moeilijk op gebied van tv kijken. Ik ben zelfs geen voetbalfan maw mijn partners moeten niet bang zijn dat ik uren naar voetbal zit te kijken. Gewoonlijk laat ik de keuze van het programma zelfs over aan de partner, daar ik toch een ruimdenkend persoon ben en dus graag weet wat er leeft op de wereld, ook al is dat via (soms stomme) tv-programma's.

Maar ik zie ook graag films, en ik heb geluk, want op een avond mag ik eens een film zien die ik graag zien, genre thriller, het genre dat mijn partner niet echt bekoort . De film zal weldra beginnen. Ik stel het juiste kanaal in en ik ga naar boven om mijn training aan te doen, zodat ik ontspannen in de zetel kan zitten. Tegen dat ik echter terug beneden ben, heeft mijn partner echter het kanaal al verzet en gebaart ze van niets. Ik ben ontzet, niet zozeer doordat ze het kanaal verandert heeft, veeleer door de achterbakse manier waarop. Ik heb er niet op gereageerd, temeer doordat ik vanbinnen 'aangedaan' was. Ik kijk verder mee naar de programma's dat zij verkiest, en maak er geen problemen rond, maar heb nu reeds beslist...met haar doe ik niet verder!.

03-06-09

Vijf jaar.

Vijf jaar terug heb ik een relatie verbroken om persoonlijke redenen. Er was niemand anders in het spel, maar het ging gewoon niet meer tussen ons. Twee maanden geleden echter krijg ik tel van haar dochtertje die nu 14 is. Ze vertelt dat ze nog goede herinneringen heeft aan mij en vraagt mijn e-mail adres, wat ik uiteraard geef. Haar moeder mocht echter van niets weten. Geen probleem dacht ik, want ik heb er toch geen contact meer mee.

Vorige week echter krijg ik van de dochter een mail dat ik de groeten heb van haar moeder. Vermoedelijk heeft de dochter haar mond voorbijgepraat. Hoedanook, ik heb de groeten laten terugdoen. Op zich is er niets aan de hand, maar ik merk wel op dat de eerste gedachte die door mijn hoofd gaat is, hoe goed ze wel was in bed . De drang om contact op te nemen is er wel, maar relationeel denk ik niet dat het (opnieuw) zou werken, en bovendien heb ik momenteel een relatie...en aangezien ik van het trouwe type en vooral het gevoelige type ben, mijd ik liever complexe toestanden zoals bedrog. Vind ik soms spijtig.... .