06-03-12

Geflirt op het werk.

Ook mijn vriendin is al benaderd geweest op haar werk. Een kleine twee weken terug kwam er een kerel uit een andere afdeling plots zijn naamkaartje aan haar geven nadat ze een toevallige en korte babbel hadden tijdens de rookpauze. Deze week nog hadden ze weer een korte ontmoeting in de gang waarna hij plots tegen haar zegt dat ze enorm mooie blauwe ogen heeft. Ik kan hem zeker geen ongelijk geven, want dat is ook zo. Mijn vriendin, die wat tekort aan zelfvertrouwen heeft, en zelf niet beseft hoe mooi ze is, ‘vluchtte’ weg naar de toiletten waar ze uiteindelijk met de slappe lach zat.

 

Het feit dat ik bovenstaande weet is natuurlijk omdat mijn vriendin mij dit verteld heeft. En alhoewel vrouwen misschien zullen zeggen dat ze dit verteld omdat ze zich veilig voelt bij mij, wat hoogstwaarschijnlijk ook zo is, geeft het mij vanbinnen toch een ietwat wrang gevoel. Hoe zou je zelf zijn trouwens. Hoofdreden van dat wrang gevoel is, dat ik hou van eerlijkheid. Inderdaad, er zijn ook nog eerlijke mannen. En die eerlijkheid leidt er toe dat ik dus zelf ook graag eerlijk behandeld ben. Uit haar lichaamstaal en manier van vertellen zie ik duidelijk dat ze gecharmeerd is door die kerel, en dat gun ik haar ook. Is trouwens goed voor haar zelfvertrouwen. Minder leuk zou ik het vinden dat ze met die kerel de lakens deelt. Niet dat ik op zich daar een probleem mee zou hebben vermits ik nogal ruimdenkend ben, maar zelf heeft ze al gezegd en doen uitschijnen dat ze niet wenst dat ik elders mijn vleselijk plezier zoek, dat ik alleen van haar ben. Dus vind ik het maar logisch dat ze dat dan ook niet zelf doet, en zeker niet achter de rug om. Ik zou het maar een valse en laffe daad vinden, temeer omdat ze zich niet zou houden aan haar eigen ‘regels’, en ik haar ‘regels’ volg omdat zij blijkbaar niet kan leven met mijn ‘regels’. Ik offer dus een deel van mijn ‘zijn’ op voor haar, en dat verdient dan wel wat respect terug vind ik. Doordat mijn vriendin een vrouw is die minder zelfvertrouwen heeft en bovendien gevoelig is aan complimentjes maakt dit haar wel tot een gemakkelijke prooi….zeker als ze alcohol zou binnen hebben!

 

Ik heb al eens eerder een vriendin gehad die mij vertelde dat ze intussen ook verliefd was op een getrouwde man. Ik was haar ‘ware’ zei ze, en éénmaal die getrouwde man gescheiden was, leek ik eerder een vuilbak voor haar. Dat is ook één van de redenen dat ik argwanend ben indien mijn vriendin te open is over haar gevoelens betreffende andere mannen. Het doet mij eerder vermoeden dat vrouwen dit eerder vertellen om de eigen partner stilletjes voor te bereiden en om zelf achteraf geen schuldgevoel te hebben, indien ze vreemdgaan of weggaan met die ander, ….want ze zijn toch ‘eerlijk’ geweest?!

 

Maar we gaan ons niet teveel zorgen maken, want ze klinkt nog steeds heel blij aan de telefoon om me dra terug te zien, en daar sta ik al heel wat minder argwanend tegenover Lachen.

Commentaren

Dat je een tikje jaloers bent kan ik begrijpen, zou mijne man ook zijn! En dat jouw vriendin gevleid is met het complimentje kan ik ook begrijpen! Ik vind het eerlijk van haar dat ze het je zegt en dat is een teken dat ze niet van plan is met daar iets mee te "doen"! Ze geniet van de aandacht en deelt dat graag met jouw omdat jij haar buddy bent, haar beste maatje, lief toch!!!

Gepost door: christa | 06-03-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.