01-03-12

Een relatie is gebaseerd op bedrog.

 

 

 

Nog in de sauna zegt een vriend tegen mij dat Woody Allen eens gezegd heeft dat “Een relatie is gebaseerd op bedrog”. En Woody kan het weten, want hij is er immers vandoor gegaan met zijn eigen geadopteerde koreaanse stiefdochter, ten koste van zijn toenmalige vrouw Mia Farrow.

 

 

[Wil je meer weten over woody, ga dan naar deze link:  Woody Allen ]

 

 

Maar om terug te keren op zijn woorden en niet op zijn daden: er zit toch wel een kern van waarheid in. Hoeveel mensen beslissen niet na het bedrog, of ze nu het slachtoffer of de dader zijn doet er niet toe, om een einde te maken aan de relatie. Blijkbaar is voor velen het bedrog op zich een teken dat de relatie gefaald heeft. En eveneens om dat falen tegen te gaan doen er, ik-weet-niet-hoeveel, mensen hun best om toch maar niet bedrogen te worden. Dat ze zelf hun partner bedriegen kan men van eigen zijde meestal wel relativeren……uiteraard, maar dan nog zullen de vreemdgangers na enige tijd hun keuze maken om hun vaste relatie te beëindigen, gewoon omdat van de egoïstischere of dommere mensen de eurocent gewoon wat later valt en ze uiteindelijk ook beseffen dat het zo niet meer verder kan. Dat dom zijn moet je natuurlijk ook erg relativeren, want als ze dan de relatie beëindigen is het omdat ze eindelijk een partner denken gevonden te hebben die hen wel ‘begrijpt’ of omdat ze zich materieel en/of sexueel kunnen verbeteren. Als ik me niet vergis loopt 1/3 van de relaties immers spaak omdat de sexuele prestaties niet op elkaar afgestemd zijn. Niet toevallig dus dat sex en vreemdgaan samen gaan…. .

 

 

Hoe het ook zij, opnieuw start men dan een relatie, en opnieuw zal men zich (onbewust) afvragen of men zal bedrogen worden, en dit proberen te vermijden via controlegedrag, of zal men zelf bedriegen en tot het besluit komen dat die nieuwe relatie ook niets is. Het is slechts weinigen gegeven om een relatie te stoppen zonder dat er bedrog in het spel is (geweest). En het zijn nog minder mensen gegeven om een heel leven samen te zijn zonder dat er bedrog in het spel geweest is, ook al is dit bedrog misschien nooit geweten geweest.

 

 

In plaats van ‘met manieren’ uit elkaar te gaan, want men weet veelal al lang op voorhand dat de relatie niet goed zit, trapt men liever nog eens goed na door eerst vreemd te gaan. Allemaal door dat innerlijk groen monstertje van wrok en jaloezie, weet je wel!

Commentaren

Ik kan maar blijven hopen dat het mij niet overkomt, noch bedriegen , noch bedrogen worden.
Ik ben daar gelukkig niet elke dag mee bezig, anders zouden dat idd kunnen leiden tot controledrang, heftige achterdochtigheid en jaloezie, hoe zou ik dan nog gelukkig kunnen zijn????
Ik mag oef zeggen dat ik niet zo'n type ben en daardoor ben ik best een gelukkig mens!

Gepost door: christa | 02-03-12

Reageren op dit commentaar

Laat de leugen traag en teder zijn.
De waarheid bestaat immers niet.

Gepost door: Uvi | 04-03-12

Reageren op dit commentaar

Mooie omschrijving, maar.....
....sommige mensen creëren nu éénmaal graag een illusie via leugens, om de waarheid van de werkelijkheid niet te moeten zien.

Gepost door: een man | 05-03-12

De commentaren zijn gesloten.