03-02-12

De seksenquête.

 

Ik kan er niet onderuit, of ik moet toch ook mijn zeg gezegd hebben over de seksenquête die door het programma “ook getest op mensen” online uitgevoerd werd.

 

 

De artikels kan je terugvinden op volgende links:

 

 

 

 

 

 

 

seksenquête 1                                 seksenquête 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder de resultaten met mijn commentaar erbij:

 

Masturbatie: Wat me het meeste opviel in het artikel, is dat het binnen een relatie een taboe blijft om over zelfbevrediging te praten. Blijkbaar schaamt men zich nog altijd indien men seks heeft met zichzelf, zonder de partner daarbij te betrekken. Vermoedelijk omdat men aan de partner niet de gedachte wenst te geven dat die niet goed genoeg meer is. Uit ervaring weet ik dat vrouwen graag wel vragen aan hun partner of die soms masturbeert, maar als je de vraag terugketst wordt het plots ietsje te ‘privé’. Ik dacht nochtans dat open communicatie belangrijk was in een relatie?!

 

Verder doen mannen het 2,4 keer gemiddeld tgo 0,8 voor de vrouwen. Lijkt me logisch, daar de hormonenspiegel van de mannen veel hoger ligt en vrouwen ook ‘in het hoofd’ ergens een aanmoediging tot (zelf)bevrediging moeten krijgen.

 

Zin in sex: mannen drie keer per week, vrouwen twee keer per week. Opnieuw te wijten aan die hormonen waarschijnlijk. Alhoewel ikzelf eerder tevreden zou zijn mocht ik om de anderhalve dag (gemiddeld) sex hebben op mijn 43 jarige leeftijd. Vroeger was het dagelijks, soms zelfs tot twee maal daags, maar ik klaag niet dat het wat geminderd is. Het maakt het leven wat leefbaarder Schamen. Via mijn rekenmachine kom ik dan voor mij aan een gemiddelde van 4,66 keer per week. Hebben die mannen dan een lager libido, of hebben ze gewoon minder zin in sex omdat hun partner hen te weinig aanmoedigt of het zelfs negeert om sex te hebben (omdat ze zelf geen zin hebben) waardoor de zin van de man dan ook daalt (en het misschien elders zoekt)?

 

Vrijverkeer:blijkbaar vrijen mannen en vrouwen quasi evenveel per week: namelijk 1,35 keer gemiddeld. Leve de gelijkheid zou ik zo zeggen Zoenen. Alleen, als je de gegevens vergelijkt met  ‘de zin in sex’ (zie hierboven), zie je dat die wèl verschillend zijn. Blijkbaar houdt dit in, indien de gegevens correct zijn, dat de vrouwen af en toe ‘tegen hun zin’ vrijen. Wat nog meer verbazend is, is dat zowel mannen als vrouwenminder vrijen, dan dat ze zin hebben. Blijkbaar is er ergens, statistisch bekeken dan, een communicatieprobleem op het gebied van sex in de relatie. Voor de mannen is de effectieve sex meer dan de helft (53%) minder dan de zin in sex, voor de vrouwen 35% minder. Waarschijnlijk ook een reden voor de mannen om meer te masturberen, als ze niet vreemd willen gaan tenminste.

 

Sexuele contacten: evenveel mannen als vrouwen zijn niet tevreden over hun sexuele contacten, namelijk 10% van de ‘proefpersonen’. Het lijkt niet veel, maar ik vind het wel veel. Dit wel zeggen dat, bij de 10 vrouwen of 10 mannen die je tegenkomt, er ééntje van is die niet tevreden is. Hopelijk wijzen die sexuele contacten niet teveel op de seks in de relatie zelf, want dan lijkt het me logisch dat men alternatieven zoekt

 

Vrijgezellen: De mannelijke vrijgezellen hebben meer seks dan de vrouwelijke vrijgezellen. Vrouwen blijven nu éénmaal kieskeuriger, zelfs als het om een one-night stand  gaat moet het nog steeds in orde zijn. Daarnaast spelen natuurlijk ook de hormonen opnieuw mee.

 

Eén keer per maand: In het artikel zegt ene professor dat er ook geen schaamte mag zijn indien men slechts één maal per maand vrijt binnen de relatie. Gelijk heeft hij wel, maar ik kan me moeilijk inbeelden dat beide partners daar effectief voor kiezen. Er zal veelal altijd wel een van de partners méér zin in sex hebben. En indien hij/zij niet voldoende seks krijgt….wat moet hij/zij dan doen: masturberen in een verborgen hoekje of …?  

 

Commentaren

Ik masturbeer graag, niets mis mee, ben misschien niet gemiddeld, ook niets mis mee, enquetes zijn vaak zo dubieus, ik ga meer voor wetenschappelijk onderbouwt onderzoek, maar ja, dat brengt mijn vak met zich mee..

Gepost door: Danique | 03-02-12

Reageren op dit commentaar

Hier ook de vrouw die meer masturbeert dan de man en het telkens eerlijk opbiecht :-),....en ik vrees dat er dan iets mis is met mijn hormonenspiegel want ook hier heeft de vrouw meer zin dan de man en kom ik meer in jouw buurt qua gemiddelde, maar goed het zijn de uitzonderingen die de regel bevestigen :-)

Gepost door: Misssexandthecity | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

Laat ons zeggen dat ik wij dan wel ongeveer voldoen aan het patroon in de enquete. En okee , de man dus huizes heeft vaker zin, maar het is de kunst om een vrouw zin te doen krijgen! En vaak kan hij me overtuigen, alleen niet als mijn lichaam echt, niet wil , en dan wil ik ook niet deelnemen aan een apatisch gedoe. Maar wij praten er soms over en hij lijkt niet ontevreden te zijn! Maar zijn vorige huwelijk is wel door sexuele problemen uiteengespat.
groetjes

Gepost door: christa | 04-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.