31-01-12

Alcoholliefde.

 

In de nieuwjaarsperiode kon het niet anders, of mijn vriendin moest ervan profiteren om zich weer eventjes te laten meeslepen in haar alcoholdrang. Ik liet het niet aan mijn hart komen, want op den duur leer je er wel mee omgaan, en het is nu ook niet dat ze alle dagen dronken is. Slechter is het echter dat ze zelf niet doorheeft wanneer ze dronken is. Dit zal wel bij de meeste alcoholliefhebbende mensen zo zijn, anders zouden ze tijdig weten te stoppen.

 

 

Het is een verslaving die ik niet onmiddellijk kan begrijpen, want zelf vind ik dat er genoeg mogelijkheden zijn om plezier te maken en zich goed te voelen zonder dat men daar alcohol voor nodig heeft. Ok, sommige mensen drinken blijkbaar om meer zelfvertrouwen te krijgen en zich sterker in het leven te voelen, maar als ik de meeste repetitieve alcoholdrinkers observeer kan ik alleen maar waarnemen dat ze juist nog mínder zelfvertrouwen krijgen. Juist omdat het zelfvertrouwen niet uit het “zèlf” komt. Ze drinken zelfs het eigen "zèlf" weg in de plaats...

 

 

Ook de mensen die zich meermaals opzettelijk dronken drinken enkel om plezier te hebben lijken me soms hersenloos. En als ze nog niet hersenloos zijn, dan worden ze het wel, want alcohol blijkt volgens de wetenschap meerdere hersencellen af te doen sterven. Ik zal de ‘hersenloze’ drinkers maar niet tellen, want ik vrees dat ik dan heel mijn leven bezig zal zijn.

 

 

Er is immers nog altijd een verschil tussen drinken om te genieten van wat je drinkt, en drinken omdat men anders vreest van niet aanvaard te worden door de nabije omgeving of  uitsluitend om op te vallen (om plezier maken). En dat je omgeving je niet aanvaardt als je niet meedrinkt heb ik vroeger zelf al ontdekt onder ‘jeugdvrienden’. Voor hen doe je dan niet mee met de maatschappij, ook al leidt juist hun gedrag eerder tot geweld bij de mannen en het sneller spreiden van de benen bij de vrouwen. De mannen durven in die dronkenschap hun geweld wel eens verder zetten binnen huiselijke kring, de vrouwen daarentegen durven dan hun benen wel eens sneller te spreiden buiten de huiselijke kring. Weinig maatschappelijk en relationeel opbouwend zou ik zo zeggen.

 

 

Nee, ik drink ook graag eens een lekker biertje, of een wijntje bij het eten. Maar mijn grote liefde zal het nooit worden, daar ben ik wel van overtuigd…..allé, toch als ik niet gedronken heb Verstomd.

 

2611040766.gif

 

Commentaren

Ik kan je helemaal volgen en het ook beamen uit persoonlijke ervaring.De enige valkuil waar ik zelf nooit ben ingetrapt tijdens mijn leven met en alcoholieker is , zoals jij het noemt, neen, k zal het toch niet "zo" noemen, ik vind het een slechte uitdrukking.
Bon, die valkuil waar ik het over heb, is dat ik in al mijn eenzaamheid nooit gevallen ben voor andere mannen. Ik ben dus nooit vreemd gegaan. En ik ben daar nog altijd heel blij om. Maar ik kan er in komen dat het veel gebeurt, omdat partners van alcoholliekers zich ook heel eenzaam voelen.
Bye the way, ik drink heel graag , maar met mate, ik lust alles , maar ik ben echt niet graag boven mijn theewater. Ik weet heel graag nog wat ik doe!

Gepost door: christa | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

Ik drink ook graag een glas en 2 ook, heb ooit nog een bijnaam gehad :-), maar dat zijn lang vervlogen tijden, maar ik kan niet ontkennen dat ik het soms al eens fijn vind de eerste roes die alcohol me geeft,...maar ik zou nooit drinken uit eenzaamheid, noch wanneer ik me slecht voel,..en ik vrees dat jouw vriendin dat wel doet,....ik begrijp niet goed dat wanneer je partner iets doet wat je als persoon niet graag hebt je er niet meer tegenin gaat,....is dat niet een beetje ingaan tegen je principes of geldt hier ook de vrijheid binnen een relatie????

Gepost door: Misssexandthecity | 31-01-12

Reageren op dit commentaar

Om dat te begrijpen moet je eerst leven met een 'verslaafde'. Ik heb bij mijn vriendin gekozen voor het 'niet-verslaafde' van haar, waarbij ik af en toe het 'verslaafde' gedeelte erbij moet nemen. Je kunt het zien als het kind erbij 'moeten' nemen van je nieuwe partner: je hebt niets tegen het andere kind zelf, maar toch liever je eigen kind.

PS: het is juist door die opwekkende roes dat drank gevaarlijk is......weze gewaarschuwd .°-/

Gepost door: een man | 01-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.