21-01-12

Sexuele communicatie.

 

Ook binnen mijn huidige relatie zijn er al signalisatieproblemen geweest. Wij mensen handelen veel meer met lichaamstaal dan we denken, en besteden er misschien wel te weinig aandacht aan. Zo lag ik eens in bed met mijn vriendin, op het gemak wakker aan het worden, tot ze op een ogenblik haar hand op mijn rug legde. Eens wakker genoeg, stap ik uit bed, waarna ze vraagt: “Hé, wat ga je doen? Ik dacht van eerst nog eventjes te wippen!”. Ik heb dan wijselijk besloten van toch terug in bed te kruipen, maar hoe kon ik nu weten dat ze zin in sex had door enkel die ‘handoplegging’ die bovendien op de verkeerde plaats uitgevoerd werd? Omgekeerd is het ook al zo geweest: ik ga ervan uit dat indien ik met een erectie in bed stap ik eigenlijk aan mijn vriendin wil zeggen: “Ik ben er klaar voor!”. Groot nadeel van mijn partner is, dat ze voor het slapengaan graag nog wat leest, waardoor ik dan ‘vergeten’ wordt of ze de erectie zelfs niet ziet. Nochtans is hij voldoende zichtbaar, voor alle duidelijkheid. Zelfs nà de sex zal ze veelal nog een ietsjepietsje lezen. Het is de eerste vriendin waarmee deze lichamelijke communicatie blijkbaar niet werkt, want met mijn vorige vriendinnen had ik dat probleem niet. Maar zij lazen dan ook geen boek, en sliepen veelal zelf ook naakt (in tegenstelling tot mijn vriendin) wat het uiteraard wel makkelijker maakt om dan een stapje verder te gaan.

 

Mijn vriendin is echter eerder voorstander van de woorden (daarom leest ze ook zo graag waarschijnlijk), en heeft liever dat er rechtstreeks gevraagd wordt: “Heb je zin in sex?”. Je kunt dan een ja of een nee krijgen, maar je weet dan wel waar je staat. Langs de andere kant vind ik dat er wel een vorm van romantiek en spanning in zit indien je het ‘zonder woorden’ kan doen en is het ook niet zo ‘oppervlakkig’.

 

Sexuele miscommunicatie kan in ieder geval leiden tot relatieproblemen, want er is toch eens een moment geweest dat ze een periode zo weinig zin in sex had, dat ik zelfs de moeite niet meer deed om een erectie te krijgen. En toen ze plots wel weer zin had in sex, had ik zelfs moeite om hem staande te houden, misschien omdat ik me dan eerder ‘gebruikt’ voelde, zo met het idee van ‘als het maar voor jou past’. Ik voelde me in die periode een beetje als een hond die moest wachten tot hij zijn koekje kreeg. Als een dergelijke situatie te lang zou duren, en er wordt niet over gepraat, of men is gebonden door kinderen, geld en/of huwelijk kan ik me best inbeelden dat er mensen zijn die dan besluiten van vreemd te gaan. Ook al ben ik geen voorstander van het vreemdgaan op zich, zeker niet indien er niet met de partner eerst over het (sexuele) probleem gepraat geweest is. 

Commentaren

Ik blijf erbij dat een erectie niet genoeg is. Ik bedoel, stel mijn man heeft heel de avond aan zijn pc gezeten en er is van gans de avond, heeft emotionele intimiteit geweest tussen ons. Dan mag hij nog tien erecties hebben, het zal me niets doen. het is de manier, waarop de avond verlopen is, maar ja dat zal wel aa mij liggen zeker, ik ben nu eenmaal een emotiemenske, haha.
groetjes

Gepost door: christa | 22-01-12

Reageren op dit commentaar

Ah, en by the way, ik zou veel makkelijker in de mood komen door een aai over mijn rug dan een rechtstreekse greep in mijn genitaliën! Vrouwen vrijen vooral met hun hoofd, daar start het in elk geval, of heeft dit met mijn verleden te maken?? Zou ook best kunnen.
groetjes

Gepost door: christa | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Je bent geen emotiemenske, toch niet op dat gebied. Het is gewoon typisch vrouwelijk: je moet het bij de vrouw eerst vanbinnen warm maken vooraleer het vanbuiten warm wordt.

Gepost door: een man | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

Dat het bij vrouwen in hun hoofd zit was me al lang duidelijk christa :-). En ik zie mezelf niet snel mijn vriendin of welke vrouw ook rechtstreeks bij de genitalieën grijpen. Maar ikzelf als man, en ik zal wel niet de enige zijn, kan het wel appreciëren indien mijn vriendin mij bij de ballen heeft... letterlijk dan :-)!

Gepost door: een man | 23-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.