19-01-12

Veranderingen.

 

Die kerel die mij het verhaal vertelde betreffende “geld moet rollen” (zie eerder), vertelde mij ook dat hij zelf ook al op facebook gezeten had. Hoofdreden voor hem was om een vroegere vriendin terug te vinden, eigenlijk een jeugdlief. Hij heeft op een bepaald ogenblik immers moeten kiezen tussen zijn huidige vrouw en die vroegere vriendin om verder mee door het leven te gaan. Wat zijn hoofdbedoeling was kan ik enkel vermoeden, ik weet alleen dat hij het virtuele contact met zijn ex-vriendin verbroken heeft met als hoofdreden de ‘verandering’! Ze zag er niet meer uit zoals hij zich haar herinnerde.

 

Wat wel eens vergeten wordt is dat mensen veranderen. Geestelijk veelal niet, of veel te traag, maar lichamelijk niet zelden des te meer. Blijkbaar zag hij er niet meer de liefde in zoals hij het gekend had. Nog maar eens een bewijs dat liefde ook gebaseerd is op uiterlijkheden. Voor sommige mensen zelfs enkel op uiterlijkheden.

 

Die veranderingen zullen ook wel de basis zijn voor veel scheidingen. Hoeveel maal hoor je immers niet dat men zegt dat hun partner niet meer degene is waarmee men aanvankelijk getrouwd is. Ofwel fysiek, ofwel qua persoonlijkheid, ofwel beide. Jawel, mensen veranderen, en daar denkt men nooit aan. Men denkt nogal snel dat alles zal blijven zoals het is op het ogenblik van trouwen/samenwonen.

 

Je zou nu denken dat het ideaal zou zijn mochten mensen niet veranderen, maar als een mens niet zou veranderen, dan zou die altijd dezelfde persoon blijven, en dat zou dan weer saai zijn voor vele partners, waardoor ze uiteindelijk toch zouden scheiden. Misschien moeten we daaruit besluiten dat het deel uitmaakt van ‘het lot’, en dat het voorbestemd is indien men moet uit elkaar gaan, dit onafhankelijk van de omstandigheden. Maar ook al zouden we daar zekerheid over hebben, het feit dat de scheiding voorbestemd is, dan zouden nog mensen het er moeilijk mee hebben, want er zijn nu éénmaal veel mensen die het moeilijk hebben met veranderingen, omdat het ook onzekerheden meebrengt, en aldus hun lot niet kunnen of willen aanvaarden. Het maakt de lijdensweg des te zwaarder…

 

De commentaren zijn gesloten.