16-01-12

“Geld moet rollen!”.

 

Onlangs een nieuw  ‘verhaal’ gehoord. Het was de man al opgevallen dat zijn vrouw het de laatste tijd drukker had dan anders. Als ze op een dag thuiskomt zegt hij om te lachen: “Kom je weer van je aanhouder?”. Waarop zij doodserieus antwoordt: “Ja!”. Haar woorden wel wel niet om te lachen bedoeld. De man stond perplex. Vanaf dan hebben ze beginnen praten. Niet over hoe ze de relatie staande zouden kunnen houden, maar over hoe ze alles zouden verdelen qua materiaal, geld en kinderen.

 

Zij wou alleen het spaargeld, het huis mocht hij hebben. Een overeenkomst dat hem financieel meer voordeel opleverde dan zij. Ook voor de kinderen was het snel geregeld: een week bij jou en een week bij mij. Dat laatste had ze misschien wat te simplistisch ingezien, want kinderen zijn geen dingen en hebben het veelal niet zo gemakkelijk om zich aan te passen aan de situatie, met als gevolg dat de kinderen zich op hun kamer ‘opsluiten’ indien ze bij de moeder en haar nieuwe man zijn. Ze zijn zelfs wat bang van de man, vermits het een ruige type is.

 

De reden dat ze weg wou was omdat ze wilde leven. Ze had niet het gevoel dat ze met haar oorspronkelijke man zich goed kon uitleven, vermits hij de gewoonte had om nogal op zijn geld te zitten. “Geld moet rollen!”, moet ze gedacht hebben, en vermits het niet voldoende rolde, besefte ze onbewust dat de liefde wel eens verder te zoeken is dan ze eerst dacht. Voor zoverre je liefde en geld aan elkaar kunt koppelen natuurlijk. Maar voor sommige mensen is geld gewoon liefde. Hoe meer geld je op tafel legt, hoe meer ze denken dat je hen graag ziet, en hoe meer ze doen alsof ze de geldbezorger graag zien. En zien ze geen geld meer, dan zijn ze weg, veelal met tafel en al! Dus mensen, wil je een goede relatie besef dan dat het geld moet rollen, maar zorg er ook voor dat je je intussen niet laat rollen!


 

8559.gif


Commentaren

Het is idd zo dat er ook op "geld laten rollen" een goeie balans moet zijn. Dat het koppel op dat vlak ook gelijkdenkend is.
Allee, da's mijn idee hé!

Gepost door: christa | 16-01-12

Reageren op dit commentaar

Voor mij is geld niet belangrijk in die zin dat mijn vriend rijk moet zijn en mij altijd cadeaus moet kopen.

Eens een koppel samenwoont moet er gewoon evenwicht zijn vind ik. Of beide koppels werken even veel en delen dan ook de rekening. Of als de ene persoon bv maar deeltijds werkt of een periode geen werk heeft, dan vind ik dat die persoon dan het huishouden meer voor zich moet nemen. Maar of het de man of de vrouw is die dan voltijds moet werken, dat maakt mij niet uit :)

Gepost door: justm3 | 24-01-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.