16-12-11

Laag rendement.

16/12/2011

 

Ik heb niet veel in ons spaarpotje kunnen stoppen deze week. Blijkbaar had mijn vriendin niet zoveel zin in datgene waar ik wel regelmatig zin in heb (sex dus). Het is weinig bemoedigend voor mij. Ik bedoel maar, we zijn slechts drie jaar samen, en de terugval van het sexgehalte binnen onze relatie is de laatste tijd wel heel erg. Wat zal het dan maar zijn als we vijf jaar samen zijn? Ik begrijp het niet helemaal, zeker niet als je weet dat er ook een periode geweest is dat mijn vriendin teveel sex wou dan (zie vluggertjes).

 

En begrijp me niet verkeerd, het is niet dat ik denk dat een relatie enkel maar sex is. Naar mijn persoonlijke mening doe ik zelfs goed mijn best om de relatie (zonder het sexuele aspect gezien dan) op te bouwen: ik knuffel, geef complimentjes, een maand terug zelfs een mooie bloem, ik help soms met koken, doe de nodige klussen bij haar, vul haar belastingsaangifte in, ga met haar hond wandelen, aanvaard haar kinderen (soms wel met tegenzin), spring bij in de kosten… .

 

Ik weet niet wat ik nog meer kan doen. Ik kan dat natuurlijk niet zien als een recht voor mij, of een plicht voor haar, om dan met elkaar sex te hebben. Dat ben ik me wel bewust. Maar toch had ik deze week teveel een broer-zus gevoel. Ik heb ook moeten vaststellen dat het te weinig aan sex ook een (onbewuste) invloed heeft naar mijn affectie-gevoel naar haar toe. Het is ‘afstandelijker’ geworden, ook al besef ik dat dit misschien maar tijdelijk is. Vorig jaar rond dezelfde periode had ze ook quasi geen zin in sex en is dat achterna weer in orde gekomen. Misschien is het wel de winterperiode… .

 

Een ander minpuntje dat ik heb opgemerkt is dat ze deze week al enkele malen terug wijn gedronken heeft. Enkel bij de uitstapjes, maar toch… . Ze is niet dronken geweest, maar ik heb echt geen zin meer in dat dronken gedoe zoals deze zomer geweest.

 

 

Voor wie het verder nog interesseert: morgenavond is er op nederland 3 een uitzending, omstreeks 20u50, over het internet en wat het bij relaties kan teweegbrengen in positieve en negatieve zin. Ik zal het in ieder geval programmeren… .

Commentaren

en als je gewoon de intimiteit verhoogt: knuffelen, massage geven, samen douchen, maar dan zonder haar het idee te geven dat je seks verwacht, zou ze dan zelf uit zichzelf geen zin gaan krijgen?

Gepost door: justm3 | 16-12-11

Reageren op dit commentaar

aan justm3:

geloof me, die intimiteit geef ik voldoende, zelfs als ik geen sex wil. Ik zal er wel nog met haar over praten... .

Gepost door: een man | 17-12-11

Reageren op dit commentaar

Pf, ik ben geen dokter hé, en ik kan niet over je vriendin oordelen, dus daarom een verhaaltje over mezelf.
Toen mijn man overmatig dronk, was hij heel sexlustig maar was ik het niet omdat ik niet wou vrijen met iemand die zat was. Toen hij na een ontwenningskuur nuchter was, had hij totaal geen zin meer in vrijen. Na drie maanden nog steeds geen zin! Terwijl ik nu wel wou vrijen met de man die hij was als hij nuchter was. Vreselijk was het, ik werd constant geslingerd door een alles-nietes-man.
K weet echter niet of je gebaat bent bij dit verhaaltje. In elk geval wens ik je het allerbeste en hoop dat het ooit helemaal goed komt tussen jullie!
groetjes

Gepost door: christa | 18-12-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.