28-11-11

Uit het oog, uit het hart.

IK ben weer naar mijn vriendin voor een kleine week. Ik verlang al om haar terug te zien.

Dat is wel het voordeel van een LAT-relatie.....de sleur komt er niet zo snel in. Als je elkaar dagelijks ziet ga je al snel een routine inbouwen die meer gebaseerd is op je eigen ritme, dan op het ritme voor elkaar. De mens is nu éénmaal egoîstisch ingesteld. Het wordt dan zo een gewoonte dat je partner in de buurt is, dat die op de lange duur als het ware 'onzichtbaar' wordt voor jouw ogen. Uiteraard heeft dit ook gevolgen met tijd voor de relatie.

Misschien dat vrouwen daarom soms de neiging hebben om (veel) aandacht te vragen of te eisen. Omdat ze weten, als je 'onzichtbaar' wordt voor je partner, dat het dan eigenlijk is zoals het spreekwoord: "Uit het oog, uit het hart". Nochtans zou je dit eerder denken van een LAT-relatie....dat je elkaar niet of minder ziet, en daardoor minder denkt aan elkaar en dat dit negatieve gevolgen kan hebben voor de relatie met elkaar. Door de afstand ben je echter verplicht om meer te werken aan de relatie, gewoon omdat ze ook sneller te verbreken is als het niet meer werkt. Zou dit een reden kunnen zijn dat vrouwen liever trouwen en samenwonen? Omdat ze dan onbewust weten dat het al niet meer zo éénvoudig zal zijn om de relatie te beëindigen? Zou best kunnen, maar uiteraard een verkeerde gedachtengang, want het leidt alleen maar tot problemen als het niet meer werkt onderling. En dan pas wenst men veelal echt de partner uit het oog, en uit het hart.

Commentaren

Beste Man,
het is een feit dat je bij een latrelatie minder snel sleet krijgt of gewenning. Het verlangen naar elkaar blijft groter omdat je elkaar vaker moet missen.
En waarom ik met mijne Wim wou trouwen??? Ja dat was idd mijn idee, ik wou niet gans mijn leven "de vriendin van" blijven, trouwen is kiezen voor elkaar, mja dat zit diep ingebakken. K kan er niet echt een antwoord op geven en idd, mijn man vond dat minder belangrijk.

Gepost door: christa | 28-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik kan zelf mijn vriend ook niet zo heel vaak zien maar dat zorgt er wel voor dat ik er dubbel zo hard van geniet als we wel bij elkaar zijn. Dingen overhaasten zijn nooit goed. En de grootste fout die je denk ik in een relatie kan maken is om elkaar als vanzelfsprekend te beschouwen..

Gepost door: justm3 | 30-11-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.