27-11-11

Mijn man is een klusser.

Ik heb al een paar keer gekeken naar het programma “mijn man is een klusser”. En met afgrijzen moet ik soms toezien hoe dat de man belachelijk wordt gemaakt omdat de werken niet snel genoeg vooruitgaan.

Er zitten soms wel luie mannen in natuurlijk, of mannen die echt niet kunnen klussen. Alleen stel ik me de vraag in welke mate de vrouwelijke partner daar haar deel in heeft. In dat programma is het altijd de vrouw die klaagt dat haar man er zijn voeten aan veegt. Ze moet toch wel op voorhand weten hoe haar man is, en of hij dat zal aankunnen? Ook al zegt of beweert hij dat hij alles wel zal in orde brengen?! En het belangrijkste: men kiest er toch meestal samen voor om een huis te kopen dat nog moet gerenoveerd worden? Men weet toch de toestand van het huis op het ogenblik dat men erin trekt? Blijkbaar vergeet die vrouw wel eens dat haar man ook moet werken om geld en eten op tafel te krijgen, en dat de man misschien ook wat tijd nodig heeft om te ontspannen. Wat verwacht ze dan van hem: dat hij gaat werken om geld te verdienen, dan ’s avonds nog aan het huis klussen en ook nog het weekend erbij liefst? Al de rest van wat hij wil is maar bijzaak?

In dergelijke tv-programma’s vraag ik me dan af waar het aandeel van de vrouw zit? Ok, je hebt vrouwen met kinderen, maar het huis wordt dikwijls gekocht terwijl er nog geen kinderen zijn, en temidden van een onafgewerkt huis of ruïne gaat men dan toch veelal beslissen om toch zwanger te worden. Hallo?! Net alsof die zwangerschap dan eerder moet dienen als impuls voor de man om de werken af te ronden, dan uit een echte kinderwens. Als je geen stabiele situatie hebt of geen deftig onderkomen kan bieden aan je eigen kinderen, ben ik zeker geen voorstander om dan te besluiten van wel aan kinderen te beginnen. Ook al roept moeder natuur nog zo hard! Langs de andere kant vind ik wel dat een goede en verantwoordelijke vader in de eerste plaats moet zorgen dat zijn kinderen het goed hebben, en dus een zo goed als mogelijk onderkomen bieden aan hen! Dus ook de man is niet verstandig bezig indien hij toegeeft aan de kinderwens op dergelijk tijdstip.

 

Als ik een goede raad mag geven, uit persoonlijke ervaring dan: een huis renoveren vraagt erg veel tijd als je het zelf wilt doen, en zeker meer dan je in je hoofd hebt. Bij renovatie komen er altijd onverwachtse gebreken en tegenslagen naar boven die nog extra tijd vragen. En terwijl de tijd vooruit gaat, gaat de motivatie meestal achteruit. Bovendien slorpt het veel meer geld op dan je in gedachten hebt, temeer dat de prijzen maar blijven stijgen. Er zijn ook veel verborgen kosten: zoals het materiaal dat je nodig hebt...boormachine, tegelsnijder, de lijm onder de tegels zie je niet maar vraagt ook geld, vijzen,... .Dit houdt ook in dat je dus andere kostelijke‘pleziertjes’zult moeten laten, tenzij je voldoende kapitaal hebt natuurlijk. Qua kapitaal kan ik misschien ook nog de raad geven dat het gedeelte van je afbetaalde hypotheek veelal terug kan opgenomen worden, mits goedkeuring van de bank uiteraard.

 

Het beste werk je ruimte per ruimte af als je er in korte tijd in moet, en niet alles in één keer, waarbij je voorrang heeft aan de belangrijkste leefruimtes. Als je alles echt zelf wilt doen, stel jezelf dan eerst de vraag of je daar wel handig genoeg voor bent. En als je met twee besluit om een te renoveren huis te kopen, dan moet je er ook met twee aan werken! Ik zie niet in waarom een vrouw niet net als een man en rol isolatie tegen het plafond kan hangen. Er zijn altijd ‘lichtere’ werken die ook de vrouw kan doen. En vergeet niet: wat je samen doet is leuker en brengt je dichter bij elkaar! En hoe dichter je bij elkaar bent, en hoe meer je samen verwezenlijkt, hoe leuker het gezin wordt als er uiteindelijk ook kinderen aankomen..iets wat je uiteraard ook best samen doet Lachen.

Commentaren

Ik geef je enigzins gelijk hoor Man. Maar het is en blijft ook televisie. Ik ben ervan overtuigd dat er ook mensen zijn die zich inschrijven om met wat geluk gratis hulp te krijgen, moest het huis hier zo een puinhoop zijn zou ik dat misschien ook wel doen! Voor ik ziek werd kon ik ook behoorlijk zelf wat klussen, behangen en schilderen, kon ik beter dan mijn man. Nu moet mijn man ook al eens mijn taak op zich nemen om al eens schoon te maken en boodschappen te doen, en de zondag is zijn dag voor ontspanning dan gaat hij scheidsrechteren.
Enne bye the way er bestaan ook programma's over vrouwen die het huis helemaal omwonen en leven op een vuilnisbelt, k zou me daar nog veel meer voor schamen!
groetjes

Gepost door: christa | 27-11-11

Reageren op dit commentaar

Ik kan me in je bedenkingen vinden. Zelf denk ik ook wel eens dat die vrouwen vooral veel commentaar hebben maar zelf niets ondernemen.

Ik zou zelf niet eens een te renoveren huis kopen, geef mij maar iets waarvan enkel de muren geschilderd moeten worden en dat soort zaken :-)

Gepost door: justm3 | 30-11-11

Reageren op dit commentaar

Het is en blijft televisie, en dan willen mensen nog al eens gek doen.

Gepost door: klussen | 15-09-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.