29-10-11

Op het werk.

Op het werk wordt er toevallig gepraat over alcoholverslaving. De ene collega die vertelt hoe zijn opa altijd dronk en nooit thuis was, waardoor zijn oma uiteindelijk ook begon te drinken, maar dan ten huize. Ze werd regelmatig k.o. op de vloer aangetroffen. Het deed me denken aan de situatie met mijn vriendin, alleen ben ik niet van plan om ook aan de drank te zitten.

 

Mijn andere collega voegde er dan aan toe dat drankverslaafde vrouwen nogal de neiging blijken te hebben van zelfmoord te willen plegen. Of dit wetenschappelijk of statistisch ook zo is weet ik niet, maar ik vond het in ieder geval wel toevallig dat die argumenten ter sprake kwamen, terwijl zijzelf niets van mijn relatie/situatie weten. Ik werd ergens met mijn neus op de feiten gedrukt en zat eigenlijk op dat moment met een bang hart dat mijn vriendin geen domme dingen zou doen.

 

Commentaren

Verslaafd zijn aan alcohol blijkt echt een hel te zijn om er in te leven! Niemand wil verslaafd zijn aan alchohol! Iedereen wil eigenlijk gewoon sociale drinker zijn. En het is heel moeilijk toe te geven dat je een drankprobleem hebt! Sommige plegen inderdaad liever zelfmoord dan te moeten toegeven dat ze verslaafd zijn . Op een moment keert de alcohol zich tegen hen, eerst dachten ze dat het hun beste vriend was, en nu is het de vijand. Ze kunnen er ook niet meer "met" leven en ook niet meer "zonder", dan zien ze alleen nog zelfmoord als uitweg!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 31-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.