14-10-11

Een rampweek.

Een nieuwe week tijdens het schoolverlof.

Deze week zouden we de verjaardag van mijn vriendin vieren. Mijn vriendin heeft zichzelf uitgenodigd bij mij thuis en start met spaghetti te maken. Bij spaghetti hoort wijn, maar in plaats van die tijdens de spaghetti te consumeren, consumeert ze hem reeds tijdens het koken. Slecht idee! Voor ze het zelf beseft is ze terug dronken. Van de spaghetti zelf heeft ze niet veel meer gesmaakt.

 

De dag erop gaan we naar de delhaize. Vermits alcohol bij haar zeer lang nawerkt, zit het nog in haar bloed en gedraagt ze zich nog steeds dronken. Het irriteerde mij zodanig dat ik zelfs nooit gezien had dat haar haar nog half rechtstond toen we in de delhaize aankwamen. Ze lijkt nog steeds onder invloed. Alleen vraag ik me af vanwaar het komt, vermits al de wijn en bier op is sinds gisteren. Op een bepaald ogenblik zit ik aan de PC, als ze tot bij mij komt en vraagt of ze geen soep moet gaan halen naar de aldi. Uit ervaring met mijn moeder weet ik dat dit enkel een uitvlucht is om drank te kunnen kopen in de aldi, dus zeg ik dat ik geen zin in soep heb. Vijf minuten later komt ze plots af met de hond aan de leiband en zegt dat ze eventjes gaat wandelen met de hond. Daar kon ik niet veel tegen inbrengen en ik laat haar doen, me bewust zijnde dat ze op zoek is naar drank.

Ze keert echter terug met lege handen. ’s Avonds ga ik trainen en moet haar dus alleen laten, het waait nogal waardoor mijn voordeur gemakkelijk vanzelf dichtwaait. Ik hou dit in het achterhoofd en ik vertrek met de auto….en rijdt gewoon een blokje om om terug bij mijn voordeur te arriveren. Mijn vriendin staat voor een gesloten voordeur: mijn vermoeden was bevestigd, ze wachtte tot ik weg was om vlug de drank die ze in de auto verborgen had, na haar wandeling met de hond, in huis te halen, er niet aan denkende dat ze geen sleutel bijhad en dat de deur gemakkelijk dichtwaait. Ik wist dat ze zo ging tewerkgaan, opnieuw omdat ik dit scenario ken via mijn moeder die ook alcoholliefhebber was. Mijn vriendin staat echter met lege handen voor de deur. Ik ga zien in haar auto en vind een fles vodka onder de zetel die ze vlug terug verstopt had toen ze me zag aankomen. Ze kijkt naar beneden met een beschaamde blik. Hoe penibel de situatie ook lijkt, het geeft me toch de indruk dat ze zich op dat moment schaamt omdat ze drinkt. Dit geeft mij hoop dat er een mogelijkheid aanwezig is om aan de verslaving te werken en dat ze het zelf ook wil maar (alleen) niet aankan. Nadat ik haar duidelijk maak dat ze geen relatie met mij heeft, maar met de alcohol wil ik de vodka uitgieten, maar ze zegt dat ze het zelf zal doen en dat doet ze ook. Ik vertrek naar de training terwijl zij in de zetel ligt te slapen, fier dat ze de vodka uitgegoten heeft!

 

(wordt vervolgd)

Commentaren

Dit is een schrijnend verhaal,........en red jezelf!! Zou ik zeggen,.........

Gepost door: Charlie | 14-10-11

Reageren op dit commentaar

Zo herkenbaar voor mij dat ik het volledig met Charlie eens bens!
Het moment dat ze aan de vodka zitten is omdat jij dat niet kan ruiken! typisch voor verslaafde vrouwen!
Ik wens je heel veel sterkte!
Christa

Gepost door: christa | 15-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.