07-10-11

'happy single' gevoel

Maandag 30 mei 2011

 

 

Ik ben aan het genieten en rondkijken naar de DVD’s in de Saturn. Plots trek ik mijn hoofd opzij, en zie dat er een jongere vrouw mij zit te bekijken. Ze voelt zich betrapt en glimlacht terwijl ze zich verder naar haar partner begeeft. Dat er verder niets van komt is niet belangrijk: het belangrijkste is dat het me een goed gevoel geeft, dat ik nog mag gezien worden en dat ik nog steeds een bepaalde ‘marktwaarde’ heb. Maar ik ben nog gebonden aan mijn vriendin en kan en zal die marktwaarde dus ook niet valideren. Eventjes gaat het wel door mijn hoofd, hoe verleidelijk het is om met de huidige relatie te stoppen om dan terug te kunnen doen waar ik zin in zou hebben als happy single.

 

Ik mis het soms ook wel, dat happy single zijn. Je doet wat je wil, wanneer je wil, eet wat je wil, en zoals je wilt. Eénmaal in een relatie echter worden veel zaken ‘aangepast’ om het leefbaar te houden voor de partner en elkaar. Je kan natuurlijk zeggen dat je je niet dient aan te passen aan de ander, maar dan vind ik het niet opportuun om een relatie te starten sowieso. In een relatie moet men toch rekening houden met elkaar, doe je dat niet, dan is de relatie vanaf dat ogenblik aan het afsterven en als er niet tijdig aan gewerkt wordt zal ze zelfs eindigen, meestal via bedrog, met als hoofdreden dat men uit elkaar gegroeid is.

Commentaren

We hebben het hier al eens over gehad. In een relatie moet je vooral "jezelf" kunnen zijn, moet je kunnen zeggen wat op je lever ligt en moet je een beetje water bij de wijn kunnen doen, omdat jullie elkaar de moeite vinden en die kleine aanpassingen wel mogen.
Als je alles moet veranderen zit de relatie idd niet goed.
groetjes

Gepost door: christa | 07-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.