02-10-11

Zaadjes planten.

Vrijdag 27 mei

 

Nog steeds geen mooi weer. Het zal een saaie dag worden: vanbinnen zit ik nog steeds mezelf op te vreten, noem het maar een innerlijke tweestrijd. Voornamelijk dan omdat we normaal gezien deze week eens gingen praten over het samenwonen en hoe we dit zouden aanpakken….gewoon brainstormen en elkaars visie eens geven. Door haar alcoholisch gedrag vond ik het echter geen aanrader om dit te doen, dergelijke zaken bespreek je immers beter nuchter. Gevoelsmatig voel ik het op dat moment ook niet onmiddellijk meer goed zitten tussen ons. Ik heb gewoon zin om tv te kijken en niets te doen. Zij ligt naast mij in de zetel en doet haar ogen dicht. Vooraf geeft ze me de afstandbediening met de woorden “Hier, kijk maar wat naar vrouwen-tv, je doet dat graag, ik zal wel meeluisteren”. Uiteraard een stomme opmerking. Zonder dat ze het weet legt ze ‘zaadjes’ die de relatie mogelijks kunnen afbreken als ze zo verder ‘plant’.

 

Het zal wel in vele relaties zo zijn, dat één van de twee of beide partners onkruid plant in de zieletuin van de ander en daarbij nooit de moeite doet om het ook eens te wieden. Het is nochtans leuk om te kijken naar een mooie tuin, zonder onkruid, die je zelf hebt helpen planten. Het is niet anders met je levenspartner: je partner is immers met de jaren een groot deel van wat je er zelf aan ‘gegeven’ hebt, alhoewel de meeste mensen uiteraard van zichzelf zullen denken dat ze zoveel gegeven hebben, en dat zal wel zo zijn waarschijnlijk. Alleen hebben ze niet gegeven wat hun partner wou, maar wat ze zelf dachten dat de partner wou (om eigenlijk het eigen leven staande te houden) om dan met verbijstering te staan als diezelfde partner het beu is omdat die nooit kreeg wat hij/zij verlangde van jou als partner!

Commentaren

Hey man,
Heb je er niet aan gedacht, om het haar zo mooi uit te leggen van dat zaadje en zo??? Misschien kan ze er van leren. Misschien is haar gevoel voor humor anders dan het jouwe en kan je zeggen dat jij dat geen geslaagde mop vond. Ach mijn man lacht er ook mee als ik naar "thuis " kijk en kweet het zelf wel, t is een belachelijke soap, maar so what.. Ik kijk even graag naar een documentaire of zo. Ik snuif dan eens terug dat ik ook niet van voetbal hou en hem ook af en toe zijn plezier gun!
Praten wat je stoort is de boodschap!
groetjes

Gepost door: christa | 03-10-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.