27-09-11

Elkaar aanvaarden.

Tijdens het gesprek met de electricien spraken we ook over relaties. Mijn vriendin vertelt daarbij dat de mensen veel te snel opgeven relationeel, en dat de partners elkaar moeten leren aanvaarden met de fouten die ze hebben.

 

Ik ben echter niet akkoord met die denkwijze. “Elkaar aanvaarden” lijkt me eerder een gemakkelijksoplossing of een drogreden om niet te moeten werken aan jezelf. Zoals zij het zegt mag de dominante of ‘negatieve’ persoon in de relatie altijd zijn/haar ding doen zonder zich te moeten verantwoorden tgo de persoon waar hij/zij mee samenleeft. Dan kan je beter alleen blijven vind ik… . Je hoeft daarom elkaars bezit niet te zijn, maar rekening houden met wat de partner wel en niet graag heeft of hoort en zich daaraan aanpassen vind ik toch wel een belangrijk item om een relatie te doen slagen.

Commentaren

Inderdaad, iedereen heeft een minpuntje , als je bij jezelf de vraag kan stellen,; Kan ik met dat minpuntje leven? is er uiteraard niets aan de hand. Is het antwoord, neen, mja dan heb je wel een probleem.
Kleine dingen kan je idd aan werken, overleggen, over spreken, maar iemand helemaal naar je goesting kneden, o wee neen dat lukt niet!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 27-09-11

Reageren op dit commentaar

Awel, met jouw stelling ben ik het nu eens eens :-), ik vind dat je als persoon je steeds een beetje moet bijschaven, dat noemt persoonlijke groei :-), iedereen heeft van die kleine kantjes, of grote :-), maar werk daaraan vind ik.

Charlie
x

Gepost door: Charlie | 28-09-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.