31-08-11

Alcoholvrij?!

We zijn begin maart 2011, de eerste zon begint zich te tonen en de temperaturen stijgen ook al in positieve richting. Dit heeft gevolgen, want hoe beter het weer, hoe beter een mens zich voelt, zeker nà koude winterdagen. Eén van die gevolgen is blijkbaar dat de alcoholsmaak bij mijn vriendin weer naar boven is gekomen. Ze drinkt weer regelmatig een glaasje wijn en/of een pintje. Ze blijkt het momenteel in de hand te hebben, dus voorlopig maak ik me er nog geen zorgen om. Minpunt is natuurlijk dat ze mij in september 2010 beloofd had van niet meer te drinken. Vanaf januari bracht ze echter wel alcoholvrij bier mee naar huis. Kan geen kwaad dacht ik toen, want er zit bijna geen alcohol in, alhoewel ik me er wel van bewust was dat dit een voorbode kon zijn naar de volgende stap om later alcoholrijkere dranken aan te schaffen. Bij deze is mijn gelijk dus bevestigd. Ik zou haar er natuurlijk ook kunnen op wijzen dat ze niet moet overdrijven met het alcoholverbruik, maar dat doe ik niet omdat ik wil dat ze vanuit haarzelf ermee leert omgaan. Bovendien is het voor mij ook een vorm van proef voor haar, want indien ik zal moeten ontdekken dat ze opnieuw ontspoort vrees ik dat ik mijn besluiten zal moeten nemen op relationeel gebied. Alcohol drinken is immers niet erg, ook al drink je het graag, maar je dient te weten wanneer je moet stoppen. Indien je dit niet kan zal het uiteindelijk toch ten nadele zijn van je omgeving, en vermits ik in dit geval deel uitmaak van die omgeving zal ook ik de nadelen mogen voelen. En dat wil ik niet! Ik heb al gezien via mijn moeder wat alcohol kan doen met een mens, en nog meer met de omgeving ervan; zowel emotioneel als financieel. Nee, geen herhaling a.u.b.!

30-08-11

Een knappe italiaan.

Donderdag 21/04/2011

 

Mijn vriendin en ik doen een uitstap naar de stad. Het is mooi weer, en in ons weer-veranderlijk belgie is het aangeraden van zoveel mogelijk mooie dagen mee te pikken als men kan. Dit doen we dus ook. Wandelend door de stad passeren we langs een italiaans restaurantje. De eigenaar zit op een stoel aan de deur, te genieten van het mooie weer en wachtend op cliënteel. Ik zwaai naar hem, waarna hij terugzwaait, vermits ik hem oppervlakkig ken. Mijn vriendin zegt niets, ze kent hem trouwens ook niet. Er is tevens ook kermis en we doen de hele tour…je kent dat wel, beetje wandelen, beetje praten, beetje kijken… .

De maag van mijn vriendin lag wat overhoop dus we zijn nergens gaan eten.

Als afsluiter zitten we op een terras iets te drinken, vooraleer huiswaarts te gaan. Plots stelt mijn vriendin voor of we toch niet iets zouden gaan eten. Misschien iets éénvoudig italiaans. Ik begrijp het niet helemaal, daar ze zich een half uur voordien niet zo goed voelde. Ik zeg haar dat ik me liever zou houden aan de planning, en dat we dus rustig thuis iets zullen eten. Ze vindt het ok, en dus doen we dat ook.

 

Op weg naar huis vraagt ze me of ik die italiaan goed ken. Ik antwoord dat ik hem slechts oppervlakkig ken. “Amaai, het is nog een beetje een knappen!”, zegt ze me. Zoals bijna elke man die zoiets hoort voel ik me lichtjes geïrriteerd. “Een mooi terrasje ook.”, zegt ze verder. Ik antwoord er niet op, maar onderweg naar huis begint wel alles te bezinken. We zijn immers al meermaals gepasseerd aan dat terras. En toen ik ooit voorstelde om daar iets te gaan eten, vond ze het terrasje juist niet aantrekkelijk. Het feit dat haar maag overhoop lag, maar dat ze plots wel zin had in iets italiaans wekte bij mij plots de indruk dat ze me eigenlijk aan het manipuleren was om iets te gaan eten bij díe italiaan. Iets wat me uiteraard niet zint, want het is maar een achterbakse manier van handelen en betuigt van weinig respect tegenover mij vind ik om je partner mee te ‘manipuleren’ naar een plaats om dan te geilen op iemand anders. Bovendien vroeg ik me innerlijk af waarom ze nà een paar uur nog steeds aan die italiaan dacht. Hij moet duidelijk wel een impact gehad hebben op haar.

 

Italianen zijn sowieso altijd al aantrekkelijk voor vrouwen, of ze nu knap zijn of niet. Een vriendin vertelde me eens dat dit is omwille van hun zuiders temperament. Ikzelf denk dan weer dat het wel eerder zal zijn omdat ze zo open staan om te wippen, onafhankelijk of ze getrouwd zijn of niet. Ze vertellen het bewuste ‘slachtoffer’ dan wat ze wil horen, geven haar ook dat gevoel (ook al is het geveinst), en het voert de vrouw uiteindelijk naar een zevende hemel, een plaats waar ze graag eeuwig zou verblijven. Ik kan dus best begrijpen dat mijn vriendin interesse had.

 

Wat me minder zint is het gevoel dat ik erbij had. Ik had het sterke gevoel alsof ze hem onmiddellijk had willen bespringen, terwijl ik (zoals één van die drie ‘beren’) er naast zou mogen zitten en enkel zou mogen toekijken. Zelf zou ik dergelijke gedachten, van iemand te bespringen, van haar niet mogen hebben, heeft ze me al meermaals duidelijk gemaakt, ook al was het op een speelse manier.

 

Het is typisch voor veel mannen en vrouwen met een zwakker karakter: hun partner moet braaf zijn, maar zij zouden wel mogen doen wat ze willen. Soms zou ik ook zo zwak willen zijn. Zodat ook ik zou kunnen doen wat in me opkomt, zonder rekening te houden met een ander… .

29-08-11

Liefde is...

Liefde is…

elkaar emotioneel missen en het sexueel willen uiten!

...wat niet zelden leidt tot het vreemdgaan door één van de partijen als het emotioneel gemis te groot wordt en/of de sexuele uiting ervan te lang uitblijft.

27-08-11

Vrouwen kosten geld.

De zoon van mijn vriendin zei onlangs dat hij voor zijn verjaardag, van zijn vriendin, een bon gekregen had van 200 euro om enkele dagen in knokke te verblijven. Hij was blij met de bon….tot hij achteraf tot het besef kwam dat dat uitstapje samen met haar hem uiteindelijk méér heeft gekost dan die 200 euro dat hij van haar gekregen had…. Onbeslist.

26-08-11

Afhaling aan het station.

Woensdag 24/08

 

Mijn vriendin wacht mij in haar auto op aan het station. Eénmaal in de auto, vertelt ze mij dat ze een knappe gast uit het station zag komen. En als die man dicht genoeg in de richting van haar auto kwam, zag ze doorheen de glazen van haar sexy brilletje, dat het ik was Tong uitsteken.