23-08-11

Vrouwelijk egoïsme.

Gisteren een gesprek gehad met mijn broer. Van het ene gesprek komt het andere, waardoor we uiteindelijk op een punt terechtkomen dat we spreken over één van onze andere broers (jawel, we zijn met meerdere).

 

Blijkt dat die broer (waarover we spreken) klachten heeft over zijn vriendin. Ze hebben een LAT-relatie in ongeveer dezelfde stad en ze eist hem helemaal op, zodanig dat hij zelfs geen tijd meer voor zichzelf heeft. Het is al een heeeel eind geleden dat hij nog eens echt tijd voor zichzelf had, in die zin dat hij dan echt zou kunnen doen wat hij zelf zou willen zonder ‘gestoord’ te worden of ‘onder druk’ gezet te worden dat hij naar haar toe moet gaan.

 

 

[Ik zet hier ‘onder druk’ tussen aanhalingstekens, omdat vrouwen dit nu éénmaal op een subtiele wijze doen alsof ze er echt niets aan kunnen doen]

 

 

Zelf heb ik ook altijd LAT relaties gehad, en ook bij mij (ook in de huidige relatie) is het zo dat de vriendinnen liever hebben dat de man naar hen toekomt. Ze zijn zo gehecht aan hun ‘open haard’ dat ze er niet stil bij staan dat ook de man eens aan zijn open haard wil zitten, samen of alleen. Het grote voordeel dat de man naar de vrouw toegaat is dat ze intussen nog altijd de was en plas kan doen, terwijl de man braaf in de zetel zit. Ze houden er echter geen rekening mee dat ook die man zijn was en plas te doen heeft. Als hij thuiskomt zijn dat echter zijn problemen waar ze niet echt wakker van ligt. Als haar huishouden ok is, is het voor iedereen goed blijkbaar. En ook al wijs je de vrouw daarop, dan nog lukt het haar niet om toe te geven (aan zichzelf) dat ze ook eens haar ‘thuis’ alleen zou laten. De enige reden dat ze naar de man toegaat blijkt dan om eens ‘weg van thuis’ te zijn, maw als een soort ontspanning. Eigenlijk maakt ze op die manier al duidelijk dat ze haar vaste stek niet wil verlaten, reeds van in het begin van de relatie. Als de man het dan op een geheven moment beu is, en vervolgens een einde aan de relatie maakt, begrijpen ze niet wat er verkeerd aan is. Jawel, ook vrouwen kunnen egoïstisch zijn, alhoewel ze het de man graag verwijten.

De commentaren zijn gesloten.