13-03-11

Misverstanden.

Om de reakties op mijn vorig bericht toch wat bij te schaven:

 

er is niemand die zegt dat een relatie moet zijn zoals ik het omschrijf. Dit kan ook niet, omdat verschillende mensen samen ook verschillende manieren van omgang met elkaar vragen. Je kan onmogelijk de ene relatie tussen mensen vergelijken met een andere relatie tussen twee andere mensen.

 

Maar stel jezelf  eens de vraag waarom je je partner wil begrijpen? Om in de relatie beter met je partner om te kunnen gaan? Komt dat dan niet op hetzelfde neer als het opbouwen van de relatie zoals jij het wilt, en eventueel ook die relatie te sturen zoals jij denkt dat je partner dat wil?...want je wil tenslotte het beste voor de relatie, nietwaar?! Voor alle duidelijkheid: dit geldt van de man naar de vrouw toe en omgekeerd. Alleen vinden vrouwen de relatie meestal belangrijker dan de man, en hechten ze aldus meer belang aan het elkaar begrijpen en dus ook aan het ‘werken’ aan de relatie.

 

Men kan natuurlijk lachen met wat ik schrijf ivm de man en zijn mening, maar mocht de mannelijke partner in de relatie terughoudend zijn, kan men dit onmogelijk volledig op hem afschuiven, tenzij hij ooit een trauma opgelopen heeft of autistisch is. Er moet dus nog een andere oorzaak zijn binnen de relatie! Uiteindelijk zou men er in een relatie moeten naar streven om elkaar zo goed mogelijk te begrijpen, maar de man reageert nu veelal anders dan de vrouw. En inderdaad moet de man zich opener opstellen naar de vrouw toe om een begripvolle relatie te hebben, maar als de man zich afremt in zijn mening uiten is dit meestal een teken dat hij zich ergens niet goed voelt in de relatie. En als de vrouw haar gedrag zelf ook niet wil aanpassen omdat ze vindt dat zij juist zit (de vrouwelijke eigenzinnigheid heet dat), of omdat ze vindt dat ze zich zelfs niet moet aanpassen omdat ze mag reageren zoals ze wil (wat ook haar recht is), zal de relatie vroeg of laat toch op de klippen lopen (juist datgene wat ze meestal niet wil). Het is immers niet omdat je een partner hebt, en die partner voor velen als een vorm van bezit overkomt, dat je geen rekening moet houden met hoe die partner wenst behandeld te worden. Hoe pietluttig het ook mag lijken. Als je partner snel op de toppen van zijn/haar tenen loopt, dan is dat de persoon wie hij/zij is, en waar je zelf voor gekozen hebt. Heb je liever iemand anders, dan maak je je keuze best tijdig om te veranderen of pas je jezelf aan. Maar maak je partner en bijgevolg jezelf en eventueel de daarbijhorende kinderen ook niets wijs… .

Commentaren

De beste test om te weten of je idd een goeie relatie hebt is je idd af te vragen of je op elk ogenblik "jezelf kunt zijn bij je partner", ik denk dat je met die vraag veel antwoorden zal vinden! Je moet je aanpassen aan omstandigheden, kinderen, werkomstandigheden, afstanden, maar niet aan je gevoel!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik denk dat je volkomen gelijk hebt (terwijl vrouwen niet zo vaak toegeven wat mannen zeggen en ik moet zeggen en ben er zelf ook verbaast over). Mijn man en ik hebben nu een dipje en proberen er alles aan te doen om het recht te zetten. Ook al is mijn man in feite de grote boosdoener, geef ik zelf toe dat ik fouten heb gemaakt, waardoor hij anders is gaan worden. Een relatie is geven en nemen en als er wat mis is, moeten ook beide partner even bij zichzelf denken wat er mis is gegaan.

Gepost door: Naira | 18-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.