11-03-11

Een eigen mening.

In volgend artikel: een eigen mening kan je lezen dat een vrouw problemen heeft met het feit dat haar partner te weinig zijn eigen mening zegt, met het advies van een relatietherapeute daarbij.

 

 Als ik, als man, mijn eigen mening moet geven waarom een man niet altijd zijn eigen mening geeft, dan is dit voornamelijk omdat een man zich er nog altijd goed moet bij voelen nadat hij zijn eigen mening gezegd heeft.

Daarmee bedoel ik dat hij niet altijd zijn mening zal zeggen omdat hij al op voorhand weet dat hij een tegenreaktie van zijn partner zal krijgen. Uiteraard moet er een tegenreaktie komen, maar als die tegenreaktie niets te maken heeft met het opbouwen van een gesprek, maar eerder met het afkeuren van wat de gevoelige/stille man zegt, en dit komt meerdere malen voor, dan vind ik het logisch dat de man zijn eigen mening niet meer zegt omdat het toch geen zin heeft. Er wordt immers geen aangenaam gesprek opgebouwd op die manier. Een goed gesprek onder elkaar begint vooreerst met niet onmiddellijk af te keuren wat de tegenpartij zegt. Je moet daarom niet akkoord gaan met het gezegde, maar afstoten moet je evenmin doen. En van daaruit kan je dan verder het gesprek opbouwen met eventuele tegenargumenten zonder je gelijk te willen halen. Een dominante man zal veel eerder zijn mening zeggen, maar zal dan eveneens veel minder rekening houden met wat de vrouwelijke partner zegt. Het is dus duidelijk dat je via het verloop van een gesprek al snel kan ontdekken wie er dominante trekjes heeft en wie niet.

Het belangrijkste nochtans opdat iemand zijn/haar eigen mening zegt is voornamelijk het ‘zich goed voelen’ in de relatie/situatie. Je mag zeggen wat je wilt, indien iemand zich in een omgeving bevindt waarin die zich goed voelt, dan komen de remmen meestal los. Dat geldt zowel voor stille mannen als vrouwen. Misschien kan je dus ook wel ergens afleiden, misschien wel meer voor een man dan voor een vrouw, dat de man nog niet zeker is van de relatie indien hij zijn mening niet durft of wil uiten. Indien hij daaraan immers begint stelt hij zich bloot over zijn manier van denken en dus ook over wie hij is. En als je weet hoe iemand in elkaar zit en denkt, kan je daar ook beter op anticiperen en eventueel manipuleren. Het feit dat je beter kan inspelen op je partner als je weet hoe die denkt is misschien ook een hoofdreden van de vrouwen dat ze graag hebben dat de man zijn mening zegt. Opnieuw schept het voor hen meer duidelijkheid gekoppeld aan een gevoel van veiligheid. Een veiligheid waar ze zelf op kunnen inspelen door hun eigen reakties (tijdig) aan te passen aan hoe de man het verwacht. Zo houden ze de man en bijgevolg ook de relatie beter onder controle.

Commentaren

Hahahahahahahaha, de man en de relatie onder controle,......dat is toch dikke zever!!!! En hoe jij het beschrijft zo moet een relatie zijn,......wat is dat toch met mensen het het manipuleren??? Wat ik wel belangrijk vind is het feit, dat ik mijn partner wil begrijpen, ook al ben ik het niet met eens,......wat al wel eens gebeurt :-),......Em

Gepost door: Emily | 11-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik krijg soms het gevoel dat jij vaak op de toppen van je tenen loopt! Bij mij zou het zeker dat gevoel geven! Ik ben iemand die moet kunnen zeggen wat ik denk en daar ook de consequenties van draag, en okee dat kan wel eens negatief uitdraaien. Maar ik probeer eerlijk te zijn, zonder kwetsend te zijn en in mijn eerlijkheid wik en weeg ik mijn woorden toch om voorzichtig eerlijk te zijn. Mja iedereen is anders. Maar toch heb ik het gevoel dat jij nogal vaak en snel in je schulpke kruipt, zolang je het daar fijn vindt is het allemaal ok, maar je moet je er goed bij voelen!
Prettig weekend!
Christa

Gepost door: christa | 12-03-11

Reageren op dit commentaar

aan christa: je keert de rollen om. Jij schrijft dat jij jouw mening wilt kunnen geven en dat belangrijk vindt, maar in mijn schrijven gaat het er om dat een man het net zo belangrijk vindt om zijn mening te geven. Ik schrijf bovendien niet dat ik dat niet doe in mijn relatie. Maar indien een man zijn mening afremt, dat is dit volgens mij sowieso een teken dat hij een minder goed gevoel bij de relatie heeft. En als het met een gevoelige man te maken heeft, zal dit mening uiten ook nog wat moeilijker liggen als zijn woorden afgekeurd worden.

Gepost door: een man | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Ja, ik heb het idd van uit mijn kant bekeken, ( ik ben nu eenmaal een vrouw en geen man) , maar ik kan er natuurlijk wel inkomen dat jij ook de nood hebt je mening te uiten en het is idd dat ze je daarin belemmeren, vooral omdat je als gesloten persoon het al moeilijker hebt dan een anders om dat te doen. Ik zelf ben nu eenmaal een extravert persoon, maar dat is daarom zeker niet het beste hoor, je stelt je idd dan heel kwetsbaar op.

Gepost door: christa | 13-03-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat ieder zijn mening mag uiten, idd of je er nou mee eens bent of niet. Maar niets moet direct. Ik denk dat als je elkaar de ruimte geeft om te zijn wie je bent en hoe je denkt dat er vertrouwen groeit, en dat heb je nodig.
Ik heb nu bv. een situatie waarin ik dat echt probeer toe te passen..want makkelijk is anders zeker als je extravert bent en of dominant. Ik ben een alleenstaande mama met twee kids, en een behoorlijke rugzak met me mee, ik ben verliefd tot over mijn oren op een man die jonger is dan mij. Let wel ikke 27 hij 23, wij zijn smoor op elkaar....maar hij heeft moeite met het feit dat ik er twee koters bij heb, waardoor het niet makkelijk wordt om leuke dingen te ondernemen.
Nu heb ik hem drie weken niet gezien, hij heeft om tijd voor zichzelf gevraagd, de redene weet ik en ik respecteer het, en heb er begrip voor. Dat spreek ik ook uit naar hem...dat wilt niet zeggen dat ik het er makkelijk mee heb, want o wat frustreer ik me over het feit dat mijn kids in de weg staan om te doen wat we willen. Ja het is cru gezegd,. Vandaag hebben we elkaar weer gezien, in 1uur zoveel passie en erotiek gedeeld....maar hij weet nog niet of hij er voor durft te kiezen. Maar ik zeg mijn ding hoe ik me voel en wat ik denk en vind, en tegelijkertijd erken ik wat hij voelt denkt en vind, ik zwaai hem uit en hou nog steeds van hem. Mannen moeten zich niet!!! opgesloten voelen. Ik laat het los.... van elkaar erkennen dat je een mening hebt is voldoende, gewoon niet te moeilijk doen.

Gepost door: Laura | 13-05-11

Reageren op dit commentaar

Het dilemma om mijn Eigen Mening al dan niet te geven heb ik omzeild. Ik ga met mijn Lief samenwonen en aangezien wij nogal klein behuisd zijn, heb ik -nadat wij het tweede bankstel, frigo, fornuis etc. verkocht hadden- mijn Eigen Mening te koop aangeboden op marktplaats.nl. Er is eenvoudig geen ruimte voor bij ons!

Gepost door: Bus Showfeur | 16-08-11

Reageren op dit commentaar

aan de buschauffeur :-):

mooi omzeild!

Gepost door: een man | 19-08-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.