07-03-11

Woorden van een prostituee.

Woensdag 2/03/11 heb ik in het nieuwsblad een artikel gelezen van een prostituee die er nà 35 jaar mee stopt. Eén van de dingen die ze vermeldde deed me denken aan een ander schrijfsel van mij ( Ode aan de vrouw). In de afbeelding hieronder vind je o.a.de volgende slagzinnen van de prostituee:

32529246.jpgIk kan haar alleen maar gelijk geven. Ik blijf voorstander van gelijkheid voor mannen en vrouwen op alle gebied. En ik kan vrouwen wel begrijpen dat ze afkomen met het feit dat ze al eeuwen onderdrukt zijn, en dat nu de mannen maar eens moeten onderdrukt worden. Nochtans bestaat er reeds voldoende literatuur met de stellingen en volgens hen ook bewijzen dat het ooit anders geweest is, dat de wereld voornamelijk een matriarchaat was, en dat het de mannen waren die moesten voldoen aan de behoeften van de vrouw. Maar dat is dan ook weer zo lang geleden, dat men dat vergeten blijkt, want toen waren er immers ook nog geen prostituees bestaande… .

Wens je het volledige artikel te lezen, dan kan je hier klikken ‘Woorden van een prostituee’

Commentaren

Ik ben voor vrouwelijke emancipatie, maar ben tegen de manwijven die idd boven de mannen willen gaan staan en zelf de grote plak gaan zwaaien. Laat de mannen maar het zware werk doen en de vrouw aan de kookstoof staan, dat zit toch het meest in onze genen. En vul elkaar gewoon goed aan!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 07-03-11

Reageren op dit commentaar

Nochtans anno 2011 worden vrouwen nog gezien als onreine wezens,.......dus boven de man willen staan vind ik een brug te ver. Maar eerlijkheid gebied me om te zeggen, dat ik ook niemand boven me duld :-), maar ik ben het met Christa eens, laten we elkaar aanvulling zijn ipv de strijd aan te gaan, wie is de beste of de sterkste,........maar soms heb ik het toch wel moeilijk met het combineren van, job, huishouden, minnares, mama, dochter, kleindochter, vriendin,......om nog maar niet te spreken over het feit dat je er ook nog goed moet uitzien ( waar ook veel tijd naartoe gaat :-)),........
Em

Gepost door: Emily | 08-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.