06-03-11

Maskers en mensen.

Ik heb van mijn vriendin met nieuwjaar de eerste drie seizoenen van Dexter gekregen. Die zijn we nu samen aan het uitzien in een vorm van kijkmarathon per seizoen. En alhoewel Dexter gaat over een seriemoordenaar en het dus op het eerste zicht misschien wat negatief overkomt, moet ik zeggen dat alles wel goed in beeld gebracht is. Wat ik echter nog opmerkelijker vind is de gedachtengang die dexter in de serie zelf voert, zoals de meeste mensen ook hun eigen gedachtengang hebben. Hierbij toont hij aan als seriemoordenaar, dat alles bij de de mensen draait om het dragen van het juiste masker, maar dat de gevoelens vanbinnen intussen heel anders kunnen zijn.

 

Dat mensen maskers dragen weten we allemaal wel. Anders zou de maatschappij waarschijnlijk niet draagbaar meer zijn, moesten we onmiddellijk zien hoe iemand echt is naar jou toe en echt denkt over jou. En ja, zelfs binnen onze eigen relatie dragen we veelal een masker. Slechts weinig mensen zullen het geluk mogen hebben om alles te kunnen delen in hun relatie zoals ze het echt zouden willen. Met alles bedoel ik dan ook echt alles: van sexuele fantasieën en wensen, tot verliefdheden op een ander, tot de échte persoonlijke gedachtengang over de eigen partner, tot de meest persoonlijke wensen, daden en gevoelens. Misschien zullen er wel veel stellen dat ze een dergelijke relatie hebben, maar toch zal er niet-zelden ook iets te vinden zijn dat men toch niet tegen de partner durft te zeggen of tonen om één of andere reden.

 

Je namelijk volledig tonen zoals je bent kan je immers ook duur te staan komen. Je weet immers niet of je partner even eerlijk is tov jou, als jij tov je partner. Ook al zegt je partner dat die dat wel doet. En als het masker van je partner dan toch zou afvallen, en je ziet dat die niet de persoon was die je voor ogen had, zal je jezelf naakt voelen, niet fysiek naakt, maar inwendig naakt omdat die jou volledig doorziet en jijzelf dat nooit bij de tegenpartij gedaan hebt en er zelfs de kans niet meer toe zal krijgen.

 

 

Nog een kleine tip ivm Dexter. Wie digitale tv heeft kan de serie vanaf het begin volgen op zender ‘ACHT’ vanaf 7/03/11. De eerste vier seizoenen worden uitgezonden aan één stuk door, via vier uitzendingen per week. Persoonlijk vind ik het een aanrader om te volgen, en de reeks wordt alleen maar beter naarmate de seizoenen vorderen. Je moet wel af en toe tegen een druppel bloed kunnen, dat is de enige vereiste. Maar spannend is het wel, met mooie menselijke psychologie.

Commentaren

Lijkt me heel boeiend ! Het liedje "True Colours" van Cindy Lauper is hier heel toepasselijk voor. We zouden veel minder maskers moeten dragen. Maar helaas. In deze maatschappij worden de maskers steeds dikker en onherkenbaarder. Jammer eigenlijk, want mensen kunnen heel mooi zijn zonder. Prettige zondagavond !

Gepost door: maaike | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

Ja, man, ik heb het aan de lijve ondervonden dat je er niet altijd goed aan te doen, rechtuit te zijn. Mja, ik kan je geen ongelijk geven, soms kan je niet flagrant tegen iemand zeggen, o wat heb jij een lelijke trui aan, of is dat jou adem die zo stinkt. In een relatie is het anders, haha, k voel me weer een uitzondering zenne, maar ik durf alles wel tegen mijn partner zeggen, maar wat niet is kan nog komen hé!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 06-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.