27-02-11

Eens iets positiefs.

Ik vertel hier wel voornamelijk wat me hindert aan mijn vriendin, maar het kan niet anders of ze heeft ook goede kenmerken.

 

Eén van de beste kenmerken die ze heeft voor mij persoonlijk, is het feit dat ze weet hoe ze met mij moet omgaan. Ik heb immers een groot nadeel, dat ik wel eens in een negatieve spiraal durf terecht te komen. Die spiraal houdt dan in dat alle nog aanwezige en onverwerkte negatieve gevoelens (van het verleden) binnen in mij op hetzelfde ogenblik samenkomen. Dit heeft een zodanige invloed op mij dat ik dan verval in een ijskoude stilte. Ik keer me helemaal in mezelf en kan dan best uren gewoon op een stoel zitten en enkel kijken naar de grond of een ander simpel object om me heen. Die stilte is maar schijn, want vanbinnen raast er een orkaan aan gevoelens en gedachten door mij. En al wat ik kan doen is wachten tot die orkaan geluwd is.

 

De meeste vrouwen/vriendinnen gaan dan onmiddellijk op zoek naar een reden. Waarom is hij zo stil? Heb ik iets verkeerd gedaan? Etc… Daarnaast doen de meeste vrouwelijke partners ook nog eens bemoederend (niets dat meer onterend is voor een degelijke man trouwens). En het meest hinderende is de zoektocht die ze dan ondernemen om het fijne te weten te komen. In plaats van de nodige rust, krijg je nog meer onrust.

 

Maar mijn vriendin doet dat niet. Het enige wat ze vraagt is of ze iets verkeerd gedaan heeft, waarop ik negen op de tien keer “nee” antwoord. Dan weet ze blijkbaar voldoende en laat me gewoon op mijn stoel zitten en doet verder met haar ding. Ik merk dan wel op dat het haar wel bezighoudt, maar ze laat me tenminste zijn in wie ik ben. Toch op dit gebied, wat voor mij toch wel heel belangrijk is.

 

Het is mij zelfs opgevallen dat door haar manier van doen, want achteraf behandelt ze mij altijd met liefde, ik bijna die stiltes niet meer nodig heb. Misschien ook mede dankzij de (verborgen) huilbuien die ik af en toe heb, waardoor ik blijkbaar ook veel verdriet loslaat. En als ik haar manier van doen vergelijk met vorige relaties, waarbij je continu ‘verstoord’ werd in je stilte, dan is haar manier van werken wel subliem te noemen.

Commentaren

Wat fijn voor jou dat ze je zo goed aanvoelt! Ik vrees dat ik daar heel slecht zou in zijn, ik wil immers alles uitpraten en ik wil altijd zo helpend zijn dat het soms storend kan zijn! Mijn man kruipt ook vaak heel hoog in zijn torentje en daar heb ik ook moeite mee, dan wil ikhem ten allen koste daaruit halen!
Misschien moet ik uit jouw relaas een les trekken en hem ook af en toe gewoon in zijn ivoren toren laten zitten , tot hij zin heeft er zelf uit te komen!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

aan christa:

Ik denk dat je daar inderdaad beter mee doet christa ;-)! Maar zal voor jou waarschijnlijk wel niet gemakkelijk zijn :-). Veel succes!

Gepost door: een man | 28-02-11

Reageren op dit commentaar

Thanks k ga dat oprecht eens proberen!

Gepost door: christa | 01-03-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.