23-02-11

Liefde is… .

Ben weer terug van weggeweest. Het verblijf van mijn vriendin is wat langer uitgelopen dan gepland, en dat mag ook. Af en toe is het wel eens nodig om planning door elkaar te sturen zodat men niet het gevoel zou creëren dat men alles onder controle heeft of moet houden. Af en toe eens loslaten aan planning vind ik wel belangrijk, anders zou ik hoogstwaarschijnlijk een controlefreak worden, en hoewel het leuk lijkt om de controle over een situatie te houden, dat is het zeker niet, want als men dan plots in een ongecontroleerd moment terechtkomt doorsta je zweetangsten bij wijze van spreken. Alhoewel die angsten voor sommige mensen wel letterlijk zijn.

 

Best een leuke tien dagen gehad met mijn vriendin. Op een paar minpunten na dan. Maar dat zal dan ook wel deels weer aan mijn muggenzifterij liggen. Alhoewel ik mijn vriendin toch eerder van het egoïstische type vind, en ze dit zelf niet beseft vermoed ik, weet/voel ik ook dat ze me graag ziet. En wie ben ik om haar te veroordelen op haar egoïsme? Langs de andere kant ziet ze me misschien graag omdat ze me nodig heeft…..al bij al is liefde voornamelijk een egoïstische handeling vind ik. Je ziet immers iemand graag omdat die persoon jezelf een goed gevoel heeft. En om dat goed gevoel draait het meestal toch bij liefde en verliefdheid. Eénmaal de tegenpartij dat gevoel niet meer kan opwekken begint de liefde snel te tanen, en begint men ook de partner in vraag te stellen. Men blijft dan nog bij elkaar voor het gemak: de praktische dingen zoals comfort, sociaal contact en kinderen….maw uit egoïsme dus Lachen.

Helemaal alleen zijnde is alles immers ook veel lastiger als er zich problemen voordoen, zowel moreel als materieel. Veel mensen houden elkaar dan ook relationeel bezig door te zeggen dat ze hun partner graag zien, maar intussen wel ‘liefde’ elders opzoeken. De meesten onder hen verwarren dan nog eens liefde met sex en vervallen zo in een spiraal van ‘vreemdgaan voor de sex’ in plaats van ‘vreemdgaan uit liefde’. Want als je iemand immers graag ziet, dan kies je en ga je ervoor. Zolang dit niet gebeurt ben je dus enkel een lustobject. Daarom ook dat veel minnaressen na een tijd willen dat dit stopt en dat de man zijn besluit neemt ttz gaat scheiden van zijn vrouw.

 

Bij de nieuwe liefde komen er echter niet zelden ook problemen bij kijken waar je eigenlijk niet om gevraagd hebt zoals (v)echtscheidingen, financiële problemen en veelal irritante kinderen omdat die de situatie niet begrijpen en/of aanvaarden. Daarbij kunnen die kinderen een zodanige ‘pain in the ass’ zijn, dat je je als man soms zelfs een gedwongen mietje voelt.

 

Jaja, liefde….je moet er iets voor over hebben om het te ervaren. Misschien daarom dat vrouwen zo van drama houden?!

De commentaren zijn gesloten.