13-02-11

Valentijn.

Mijn vriendin komt morgen af. Kan het ook anders? Het is valentijn en met valentijn moet je immers samen zijn als koppel!

 

Moet het voor mij? Het valentijngedoe niet, dat mijn vriendin afkomt wel. Het valentijngedoe niet, omdat ik vind dat het niet die ‘dag der verliefden’ is die zal bepalen of je elkaar graag ziet. Het enige wat je doet is jezelf als koppel eens extra in de watten leggen, zodat je dat de rest van het jaar niet meer hoeft te doen. Globaal vind ik het dus geen goed idee: het is het proberen van al de liefde die je gedurende het jaar zou moeten krijgen, tot één dag samen te persen.

 

Sommige mensen vieren zelfs twee maal valentijn: één maal met hun partner omdat het moet, en éénmaal met hun minnaar/es omdat ze het willen. De ene ’s middags, de andere ’s avonds Lachen. Wordt waarschijnlijk op de lange duur wel een kostelijke affaire…..het is nu éénmaal één van de prijzen die je dient te betalen om een affaire te hebben. Als vreemdgaander/ster kan je bovendien ook niets anders dan iets kopen/vieren voor je minnaar/es want het risico bestaat uiteraard dat hij/zij anders ontevreden wordt en alles gaat uitbrengen bij de concurrentie. Een minnaar misschien minder snel dan een minnares, omdat een man nu éénmaal nog graag een gevoel van vrijheid heeft en dus liever minnaar blijft (plus het feit dat de tegenpartij wel eens agressief zou kunnen reageren), en een vrouw wel eens bezitterig kan zijn en uiteindelijk méér wil dan ze al heeft.

 

 

Mijn vriendin vroeg eergisteren of ik een kadootje voor haar gekocht had voor haar valentijn. Met wat spijt moest ik nee antwoorden. Gewoon geen tijd gehad, en bovendien was de onderlinge afspraak ook dat we niet zouden meedoen aan die commercialisering. Het feit dat ze het vraagt, is uiteraard een hint naar mij toe, dat ze het eigenlijk wel een beetje verwacht. Dit is één van de dingen waarom mannen soms zeggen dat vrouwen niet weten wat ze willen. Eerst stelt ze zelf voor van niets te kopen/ondernemen met valentijn, maar intussen verwacht ze het wel. Eén van die ‘eeuwige’ vrouwelijke testjes vermoed ik. Het doet mij denken aan het cliché: “Als een vrouw nee zegt, bedoelt ze ja!”.

 

Met iets te kopen kan je natuurlijk niets verkeerd doen, daar niet van, ze zou er uiteraard tevreden mee zijn. Maar ik wil niet dat ze naar mij komt voor een kado, maar voor mij! Omdat ze bij mij wil zijn. Daarnaast wil ik ook niet dat ze het op den duur een gewoonte begint te vinden dat ze iets krijgt en dat ze daar dan de waarde van mijn liefde voor haar aan linkt. Als ik om één of andere reden niet meer in staat zou zijn om hetzelfde te geven, dan zou ze logischer wijze beginnen denken dat ik haar dan ook niet meer graag zie op dat moment. En als ze dat zou denken, en ze is niet ‘volwassen’ genoeg om daarmee om te gaan, zou ze typisch reageren zoals zovelen en de aandacht elders gaan opzoeken. Zichzelf wijsmakend dat ik haar niet meer graag zie… .

 

Uiteraard zullen we wel samen iets doen met valentijn, maar niet omdat het moet, maar omdat we het zelf willen. En daarnaast zal het geen valentijnsdag zijn, maar een valentijnsweek waarin ik in ieder geval zal proberen van meermaals mijn pijl af te vuren, recht in haar roosje Tong uitsteken!

Commentaren

Wij zijn leuk uit eten geweest voor Valentijn! Zelf heb ik een armbandje gekocht voor mijn man, omdat zijn oude kapot was en hij er nogal aan gehecht was. Ik heb niets tegen valentijn , daarom dat wij valentijn vaker vieren dan éne keer op een jaar, maar gewoon als we eens tijd hebben voor elkaar , of eens alleen zijn en als mijn gezondheid een beetje meewil! Dan kook ik een lekker potje, versier het huis een beetje , ach alles hangt van de inspiratie van t moment af, maar we beperken het zeker niet tot valentijn zelf! Maar we zijn elkaar leren kennen twee dagen voor valentijn en zijn op 12 februari getrouwd op ons eiland , dus een reden te meer om valentijn te vieren! Maar een duur cadeau hoeft niet hoor.
groetjes christa

Gepost door: christar | 14-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.