10-02-11

De ode aan de vrouw.

harlekijnvrouw.jpg

Om terug te keren op één van mijn vorige berichtjes. Ik denk niet dat iemand kan ontkennen dat het dankzij de vrouw is dat de mens aan het evolueren is en daarmee ook de beschaving beschaafder geworden is. Door haar grenzen te stellen ivm  één van de voornaamste basisbehoeften van de man, dat duidelijk sex is, heeft ze de man door de eeuwen heen toch wat kun ‘africhten’. Ze heeft de man een andere manier van handelen aangeleerd, waardoor er meer respect ontstaat of zou moeten ontstaan van de man naar de vrouw toe.

 

Mocht het enkel van de mannen afhangen leefden we misschien nog wel in grotten, met hun knots in de ene hand en hun penis in de andere hand. De knots om te jagen en te verjagen, de penis om zijn (dominante) genen te verspreiden al dan niet met de toestemming van de vrouw. Het grottengedrag van de man kan men zelfs noch dagelijks horen in het nieuws via verkrachtingen, (gezins)geweld, incest e.d. . Als ik daaraan denk en dergelijk nieuws hoor ben ik niet fier van een man te zijn, verre van zelfs. Er is nog steeds veel werk aan de winkel dus om beschaafd te worden als man en als mens in het algemeen.

 

Een minpunt dat ik echter opmerk in die evolutie is dat blijkbaar ook de vrouw zichzelf wat aan het verliezen is. Veel vrouwen eisen wel meer en meer het respect op qua gelijke rechten, waarin ze uiteraard gelijk hebben, maar daarnaast lijken ze mij ook meer en meer materialistisch te worden. Ze hebben immers ontdekt dat ze naast respect afdwingen, ook méér kunnen bereiken voor zichzelf met hun manier van werken. Hun doelstelling is veel minder het 'africhten' van de man geworden, maar wordt meer en meer gelinkt aan de zoektocht voor meer 'gemak’ en (financiele) veiligheid voor zichzelf.

 

Niet zelden zoekt ze dan een man die haar dat materiaal kan opleveren zodat de vrouw zich beter zou voelen. Haar gevoel linkt ze dus meer aan wat ze (uiterlijk) heeft en krijgt, en veel minder aan wat ze gevoelsmatig ontvangt van de man. Waarschijnlijk ook daarmee dat financieel onafhankelijke vrouwen zich minder snel binden aan een man. Gewoon omdat ze geen man meer nodig hebben om dat veilige en materiele te bereiken.

 

En vermits de vrouwen zich dan niet meer bezighouden met ‘het opvoeden’ van de man, stel ik me de vraag: “Zou dit het keerpunt van de beschaving kunnen zijn…. ?”.

 

Commentaren

Eén ding is duidelijk , als jouw mannenbrein werkt zoals alle andere mannenbreinen is er idd een hemelsbreed verschil tussen mannen en vrouwen; Ik als vrouw heb daar helemaal nog niet bij stil gestaan, hoewel ik niet van mezelf vind dat ik oppervlakkig ben, en sex ook belangrijk vind, mmmm, moet ik eventjes laten bezinken....
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 10-02-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.