15-01-11

Het aantal keer.

Een vroegere relationele vriendin van mij vroeg mij eens met hoeveel vrouwen ik al naar bed geweest was. Ik heb er op geantwoord dat het er niet toe doet. Ze zat ermee in dat ik meer bedpartners zou gehad hebben dan haar. Net alsof dat aantal belangrijk is dacht ik dan.

 

Maar misschien is het wel belangrijk. Mijn eerste vriendin (waar ik dus voor de eerste maal sex mee had), vertrouwde mij wel, maar was wat onzeker over mij omdat ik op dat moment slechts één sexuele partner kende (en dat was zij), waardoor ze een beetje vreesde dat ik nieuwsgierig zou worden naar ‘anderen’. Qua trouw hoefde ze er niet mee in te zitten, maar ik keek inderdaad wel naar andere vrouwen en vroeg me inderdaad wel af hoe die in bed zouden zijn. Het toont voor mij ook aan hoe subtiel sex kan zijn, want het gaat om méér dan zelf klaarkomen (voor mij toch), maar ook om het ervaren en genieten van hoe je sexuele partner klaarkomt. Om één of andere reden geeft dit een goed (energetisch) gevoel.

 

Soms wordt er wel eens neerbuigend gekeken naar de hedendaagse jeugd die er al zeer vroeg bij is op sexueel gebied en die ook regelmatiger van partner veranderen. Maar misschien is het toch niet zo slecht, want achteraf bekeken ben ik blij dat ik toch verschillende sexuele partners achter de rug heb. Het geeft mij het gevoel dat ik het sexuele nu meer kan relativeren. Het geeft mij daardoor nu ook minder de behoefte om bij een andere vrouw onmiddellijk aan sex te denken (alhoewel dit nog gebeurt), en méér te genieten van de relatie als een geheel. Want uiteindelijk komt sex altijd op hetzelfde neer, technisch gezien toch: je doet verschillende standjes, je komt klaar, en je voelt je een tevreden mens omdat je jezelf weer hebt kunnen bewijzen.

 

Voor alle vrijgezellen zou ik dus bijna durven stellen: ‘laat je maar eens goed gaan!’. Als je dan uiteindelijk iemand tegenkomt waar het mee klikt zal je toch tevreden zijn dat je sexueel verlangen naar een ander reeds voor een (groot) deel bevredigd is.

Commentaren

interessant! :)
ik begin een blok met een gelijkaardig thema, en ben op zoek naar bloggers met wie ik ervaringen kan delen. blijkt toch niet makkelijk te zijn, de meeste blogs gaan zo diep in op dergelijke onderwerpen.
http://andthestudent.skynetblogs.be/

Gepost door: jay | 15-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik ga me hier bijna absnormaal gaan voelen, want ik heb dat niet, als ik naar een andere man kijk dat ik me afvraag hoe sex met hem zou zijn! Ik heb het wel een tijdje gehad, toen mijn huwelijk aan zijn eindpunt stond, maar dan nog had ik meer de vraag, "hoe zou het zijn om met die man samen te zijn", te leven, een relatie op te bouwen. En toch ben ik zelf genoeg sexueel actief, t is niet dat ik frigide ben of zo! mmja mannen zullen nu eenmaal anders zijn dan vrouwen zeker!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 15-01-11

Reageren op dit commentaar

Hmm, je kan daar 'n punt hebben!

Gepost door: Odll | 29-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.