14-12-10

Abortus.

Ja, abortus. Meer dan één mens heeft er al mee te maken gehad, en veel meer mensen hebben het al toegepast, al zullen ze het hoogstwaarschijnlijk nooit vertellen. Er zijn zelfs vrouwen waarvan zij de enige zijn die het weten. Hierbij werd de “toekomstige” vader zelfs het recht onthouden van ook maar ‘weet’ te hebben van de zaak…..zoals ik het schrijf ‘de zaak’, net alsof het dan slechts een beslissing is om een ding. Misschien is het dat ook voor sommige mensen die het toepassen. Uiteraard heb je ook mannen die de abortus opdringen aan hun (onverwacht) zwanger geraakte partner….omdat het kind op dat ogenblik niet in het plaatje past zeggen ze dan, eigenlijk méér omdat ze nog niet zeker zijn van hun partner. Want éénmaal het kind er is, is er in principe een binding voor het leven: zowel moreel als financieel. Er zijn vrouwen die zich bewust zijn van die binding en dan de gok wagen om ‘onverwacht’ zwanger te geraken, er niet aan denkend dat ze ook verkeerd kunnen gokken (als de vader er toch vandoor gaan), en intussen ergens wel ‘spelen’ met de gevoelens van een kind. Want een kind heeft zowel vader –als moederliefde nodig als je het mij vraagt.

 

Abortus is uiteraard een delicate zaak, want soms is een abortus wel nodig juist om het welzijn van het kind……het kind dat er nooit zal zijn dan. Het blijft een persoonlijke keuze en moet beoordeeld worden van situatie tot situatie. Een kind beïnvloedt nu éénmaal je leven op grote schaal en soms kan men voor zichzelf wel eens de vraag stellen of men op dat tijdstip wel klaar is om een kind te hebben. Want als je een kind niet kan opvoeden zoals het moet en niet de liefde kan geven zoals het moet, zal je het kind dan geen (innerlijke) lijdensweg bezorgen voor de rest van zijn/haar leven?

 

Alhoewel men wettelijk en medisch normen vastlegt die bepalen wanneer ‘iets’ levend is, veronderstel ik vanuit mijn opinie echter dat iets leeft van zodra het zich ontwikkelt. Je mag nu zeggen wat je wilt: van zodra je een eitje en spermacel samenkrijgt, dan ontwikkelt het zich, omdat het zich ergens bewust is van het leven, ook al weet het misschien niet tot wat het zal uitgroeien. En heel strikt genomen doet misschien iedereen die de pil neemt, wel aan abortus. Want wie weet zit er 'een leven' (spiritueel gezien dan) misschien “ergens” in het universum te wachten op een samenkomst van zaad en ei. Maar we kunnen natuurlijk niet oordelen over dingen dat we niet weten. Beslissen in een ander zijn plaats doet de mens echter maar al te graag…. .

Commentaren

Hey man, het is goed dat voorbehoedsmiddelen bestaan , zo komt het niet zo ver, dat er leven in de baarmoeder zit! bij de pil komt er geen eitje vrij, dus het kan niet bevrucht worden, dus geen leven dat verwoest kan worden! Het enige waar we morele bezwaren zouden bij kunnen hebben is een spiraaltje, want dat verhindert dat het bevruchte eitje zich kan innestelen! oeps dan behoor ik tot de babykillers! Al is dat ook niet helemaal waar, want mijn man is gesterileerd en mijn spiraaltje is er omdat ik nogal wat medische problemen had op dat vlak! Ik heb gelukkig nooit de keuze moeten maken in mijn leven , abortus of niet, en ben daar heel gelukkig om, want ik vrees dat ik daar mentaal te zwak voor zou zijn, ik zou dat niet alleen verstandelijk kunnen bekijken,! Ik heb het eerder al aangehaald, ik besta voor tien procent uit verstand en negentig uit gevoel! Moet daar dringend een beetje evenwicht in brengen!
groetjes
christa

Gepost door: chrissebie | 14-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.