04-12-10

Een dubbel gevoel.

 

Soms heb ik een dubbel gevoel over mijn blog. Niet dat ik er op zich iets verkeerds mee doe, ik geef enkel mijn persoonlijke mening over bepaalde relationele feiten.

Daarnaast spui ik ook eens mijn hart uit, over wat er op mijn lever ligt tov mijn huidige vriendin. Ook dat vind ik niet erg, want iedere partner klaagt wel eens over het wel en wee van zijn/haar relatie tegen zijn/haar beste vriend(in). Dus daar kan ik ook best mee leven.

 

Waar ik het iets moeilijker mee heb is dat ze niets van dit blog afweet. En soms voelt dit wel eens aan als ‘bedrog’. Geen fysiek bedrog, maar wel moreel bedrog. Ik voel dit het meeste nadat we ’s avonds elkaar gezellig gebeld hebben. Want globaal zitten de gevoelens en de relatie wel goed niettegenstaande mijn geklaag af en toe. Nochtans heb ik ook het gevoel dat dit blog een deeltje van mij is, iets waar ik kan mee doen wat ik wil, zeggen/schrijven wat ik wil. Het geeft me ook de indruk dat ik toch met iets creatiefs bezig ben, want dat heb ik wel nodig.

 

Ik zou het mijn vriendin natuurlijk kunnen zeggen, maar dan zou het misschien mijn vrijheid beperken over mijn denken. Misschien zou ik dan minder eerlijk schrijven over mijn denken, over mezelf en/of mijn relatie met haar.

 

Vreemd wat een simpele blog niet kan doen….maar het positieve aan dit dubbele gevoel vind ik dan wel weer dat het vanuit mijn hart een signaal is dat ik het toch wel goed voorheb met haar. Dat ik haar niet wil kwetsen.

 

Ik wil niet echt weten hoe ze zou reageren moest ze het ontdekken, want ze kan best wel jaloers zijn. En eigenlijk doe ik ook niets verkeerd tov haar, of toch?

Commentaren

Ik begrijp wat je bedoelt, je gebruikt het kanaal blog om je gedachten op een rijtje te zetten, ook om te relativeren, je relatie te overschouwen en daar uit te leren! ( Ik heb ook zo'n blogje buiten mijn gewone blog! )
Anderzijds begrijp ik wat je met bedrog bedoelt! Je kan het inderdaad zien als emotioneel overspel omdat je je diepste gevoelens niet met haar deelt maar met onbekende mensen! zij kan het zo stellen, " Als je dingen al niet met mij kan bespreken"
Maar het belangrijkste is , dat je de afstand weet te bewaren tussen jou en degene die reageren op je blog! Dat je daar niet over je grenzen gaat door ontmoetingen achter haar rug om en zo!
Misschien groei je zo dicht naar elkaar toe dat die blog overbodig voor je wordt! Dan kan je hem nog altijd verwijderen! Je kan ook heel je blog importeren en opslaan voor je hem verwijderd van het net . Je kan hem uitprinten of op cd rom zetten , zo kan je er later op terug kijken!
In elk geval, als je blogt moet dat puur voor jezelf zijn en niet om je lezers te plezieren. Misschien groeien jij en je vriendin zo goed toe naar elkaar dat je geen behoefte meer hebt aan het bloggen dat je vertrouwen in haar zo gegroeid is dat je bij haar met "alles " terecht kan en zo zou het eigenlijk moeten zijn! Mijn man weet ook over mijn tweede blog , maar hij weet dat ik daar niet over wil praten , dat doe ik wel met de psychologe waar ik momenteel naartoe ga, enfin......
Ik zou je de raad geven, doe gerust verder zolang die blog je helpt om alles te kanaliseren en hopelijks komt er een dag dat je gewoon 'thuis kan komen bij je vriendin waar je alles kwijt kan!"
Veel succes!
Christa

Gepost door: christa | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

Goh, da's een moeilijke... Alles hangt ervan af hoe jullie relatie in elkaar zit, denk ik. Ben je voor haar op alle andere domeinen van je leven een open boek, of ben je van mening dat er ook domeinen zijn waar de ander niks te zoeken heeft? Als dat het geval is - en beide partijen dat principe aanvaarden - is er geen probleem lijkt me.
Ligt het hart tussen jullie beiden altijd en overal op de tong, dan liggen de zaken anders...
Enfin, nu klink ik als de eerste de beste therapeut en dat ben ik niet.

Gepost door: Sharp Ben | 05-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.