03-12-10

Vrouwen en geld.

 

 

Ik las in november volgend artikel:

 

De ex-vrouw van Michael Douglas heeft een proces tegen hem aangespannen omdat ze 40 procent wil van de opbrengst van zijn recente film 'Wall Street: Money Never Sleeps'.

Diandra Lukar scheidde van de 66-jarige acteur in 2000, en de twee troffen toen een regeling waarbij Diana een deel kreeg van het geld dat hij had verdiend met films waaraan hij meewerkte toen ze nog samen waren. Ze wil echter ook geld van de recente film omdat die het personage Gordon Gecko uit de orginele 'Wall Street' uit 1987 weer tot leven wekt.

 

 

Uiteindelijk heeft de rechter haar eis afgekeurd. Gelukkig maar voor den michael, maar ik vond het ergens wel onthutsend. Na het lezen van dat artikel vroeg ik me af hoe een vrouw in het algemeen denkt over geld. En hoe belangrijk geld is voor haar vergeleken met relatie, liefde en trouw. Bijgevolg ben ik efkes op het internet gaan toeren en heb ik een paar dagbladen die ik nog liggen had eens doorgesnuisterd.

 

In een recente krant vond ik eerst dit...

 

scannen0001.2.jpg

 

…en vervolgens dat…

 

 

scannen0002.jpg

  

Het wekt de indruk dat sommige vrouwen, zelfs jaren nà de relatie, het normaal vinden dat ze een (groot) deel van het geld krijgen enkel en alleen al omdat ze een relatie hadden met de desbetreffende persoon. In bovenvermeld artikel gebruikt de moeder zelfs haar eigen dochter om haar slag binnen te halen. Ze zou nochtans moeten weten dat de dochter sowieso haar deel zou geërfd hebben.

 

Op het internet kan je ook nog volgende vinden:

 

- Op gebied van uiterlijk van hun partner

 

Vrouwen hechten meer belang aan het aantal cijfers op de bankrekening van een man dan aan zijn uiterlijk, blijkt uit een onderzoek. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen (45 procent) vindt geld belangrijker dan uiterlijk, terwijl slechts 22 procent van de mannen hetzelfde denkt. ( teruggevonden op  goedgevoel )

 

 

Misschien daarom dat ik  me soms de vraag stel, wat een mooie en verzorgde vrouw doet bij een lelijke en soms onverzorgde man.

 

 

- Op gebied van trouw van hun partner

 

Vrouwen vinden geld belangrijker dan een trouwe echtgenoot, een slanke lijn of alle vrijheden van de wereld. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek en staat te lezen op zakensite Express.be.

Uit een rondvraag op een Amerikaanse site BettyConfidential komt naar voren dat geld voor veel dames een belangrijke rol speelt. "Zelf durven weinigen het toe te geven dat geld belangrijker is dan een trouwe partner bijvoorbeeld, maar uit onze internetpeiling blijkt dat wel", vertelt hoofdredactrice Myrna Blyth. ( teruggevonden op geld speelt grote rol bij vrouwen )

 

Met andere woorden kan je het ook ergens ‘normaal’ vinden dat rijke mannen vreemd gaan. Volgens het onderzoek vinden vrouwen geld toch belangrijker, en bovendien heeft de rijkdom van de man nog eens een erotiserende aantrekkingskracht op andere vrouwen.

 

Een hoofdreden opdat de vrouw de voorkeur biedt aan een rijkere man, zou zijn omdat ze instinctief kiest voor veiligheid. Nochtans een wangedacht, want als de (rijke) man verliefd wordt op een ander en zijn eigen vrouw echt beu is, zal hij er toch vandoor gaan. En als het een slimme rijke man is, zal hij wel zorgen dat hij eerst zoveel mogelijk kapitaal in veiligheid gebracht heeft.

 

- Op sexueel gebied

 

De vrouw haar orgasmes zouden stijgen naarmate het inkomen van haar man stijgt. ( teruggevonden op geld en orgasmes )

 

 

Je kunt natuurlijk niet zeggen dat alle vrouwen uit zijn op geld. Volgens het onderzoek zijn ongeveer de helft ‘geldwolvinnen’. Wat ik persoonlijk toch wel veel vind. En als je daarbij weet dat sommige vrouwen niet altijd uitkomen voor wat ze denken of willen vermoed ik dat het percentage toch nog hoger ligt.

 

 

Als je het allemaal samen neemt kan je best begrijpen dat mannen ambitieuzer zijn dan vrouwen op financieel gebied...als ze zich immers een beetje goed indekken hebben ze ‘het man-vrouw spel’ volledig in handen (toch tov die vrouwen die geldzuchtig zijn), met voor de man quasi enkel maar voordelen.

  geldvrouw.jpg

 

Commentaren

Ik ben hier blijkbaar weeral een uitzondering op de regel! Toen ik na negentien jaar huwelijk met een alcoholist het voor bekeken hield, heb ik niets geêist! Zelfs geen alimentatie! Het enige wat ik wou was mijn vrijheid, een leven zonder al dat alcoholgedoe! Het was financieel een harde noot om te kraken met twee tieners in huis, maar ze zijn ook groot geworden, zijn al beiden een tijdje het huis uit! Mijn tweede huwelijk heb ik aangegaan met scheiding van goederen! Ik wou geenszins dat mijn man zou denken dat ik zou trouwen voor zijn hebben en houden! Ik vind he tmeer dan logisch dat als ons huwelijk spaak zou lopen hij in het huis zou blijven wonen dat hij nota bene alleen afbetaald!
Het enige wat belangrijk was, bij de keuze van mijn tweede man, was dat hij iemand was waar ik iets mee kon opbouwen, geen leeg gaat zoals mijn eerste man waarin ik al mijn energie nutteloos moest ingieten zonder ook maar enig resultaat! Ik weet dat als ik mijn man verlaat geen woonst heb,maar bj overlijden mag ik hier wel blijven wonen en kunnen zijn kids me niet buitenzetten , maar ik word nooit eigenaar van zijn woning, logisch toch.....

Gepost door: christa | 04-12-10

Reageren op dit commentaar

aan christa:

Je handelt zo omdat je een klassevrouw bent christa! Je doet me op verschillende gebieden terugdenken aan.....mezelf! Maar dan wel in mannelijke vorm :-).

Gepost door: een man | 04-12-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.