17-11-10

De drang van de zalm.

 

Een zalm is een echte voortplanter. In hun paringsperiode gaan ze vanuit de zee kilometers lang tegen de stroomversnellingen in vechten, watervallen en stuwdammen trotseren, zonder te eten….terend op eigen vet, om dan uitgeput terug aan te komen op hun geboorteplaats, te paaien en kuit te schieten, en vervolgens meestal ter plaatse te sterven…van uitputting.

 

Welnu, ook de man heeft een zalm in zijn broek. En ook die zalm wil naar omhoog. Omhoog om te paaien en zijn kuit te schieten. Voor vrouwen is het misschien moeilijk te begrijpen, maar bij een man is het net of die zalm in de broek een eigen leven heeft. Gestuurd door de natuur. En afhankelijk van zijn libido zal die meer of minder omhoog gaan. Meer of minder willen ‘paaien’.

 

Het doet me denken aan mezelf. Als ik in mijn jongere jaren soms door de straten liep, dan mocht ik niet teveel sexuele fantasieën hebben, of mijn zalm kwam naar boven. Je kan je best inbeelden dat dit niet echt in het straatbeeld paste, waardoor ik dan gegeneerd een CD winkel binnenstapte of me voor een etalage plaatste om wat “af te koelen”. Gelukkig heb ik dat nu niet meer….zal wel aan het verouderen liggen.

 

Iets anders dat ik me herinner is de bereidheid om een grote afstand af te leggen om toch maar te kunnen ‘paaien’. Toen ik nog aan internet dating deed, had ik eens een virtueel gesprek met een vrouw die zo een honderd kilometer verder woonde. ‘Toevallig’ had ik ook erg veel zin dan waardoor het gesprek zich ook wat sensueler en vervolgens sexueler begon te oriënteren. Het was reeds rond 21u30 en toch stelde ik nog voor aan haar om elkaar diezelfde avond nog te ontmoeten, ik zou wel tot bij haar komen. Gelukkig was zij nuchter genoeg om nee te zeggen. Achteraf bekeken besefte ik hoe onnozel een man zich kan laten leiden door die drang. Maar het is wel geen gewone drang, het is eerder een overheersende drang….die in het slechtste geval je jouw zinnen kan doen verliezen.

 

Juist door die drang zijn ook veel mannen bereid om een prostituéé te betalen om ‘verlost’ te worden. Dit heb ikzelf echter nooit gedaan. Ik heb toch altijd dat gevoel nodig gehad dat de vrouw zelf mij ook moest willen. Binnen de paringsdrang had ik dus ook een vorm van erkenning nodig blijkbaar. Maar dat zal dan wel gelinkt zijn aan het feit dat ik in mijn jongere jaren er niet echt aantrekkelijk eruit zag en dus ook op zoek was om dit terug goed te maken.

 

Mijn libido is wel wat gedaald de laatste jaren. Misschien omdat ik ouder wordt, misschien ook omdat ik geestelijk en emotioneel stabieler ben geworden. Soms heb ik zelfs heimwee naar die sterke drang. Maar het maakt nu éénmaal deel uit van de natuur en dus zal ik die maar volgen, zoals ik voorheen mijn ‘zalm’ volgde.

 

 

Heb je er immers nooit bij stil gestaan dat veel mensen ook graag zalm eten? Zowel mannen als vrouwen? Misschien is de verborgen reden daarvan dat ze hunkeren om ‘te paaien en gepaaid’ te worden…net als de zalm Knipogen!

Commentaren

Wat jij hier verteld en moedig toegeeft is dat sexualiteit bij de man inderdaad in de broek zit en bij een vrouw tussen de twee oren, ( bij mij althans) . Mja dat zal dan wel zo zijn zeker! Het kan een leuke drang zijn maar het kan ook een drang zijn die veel problemen veroorzaakt, als men trouw van elkaar verwacht!
Die vergelijking met mensen die graag zalm eten lijkt me echter helemaal uit de lucht gegrepen, ik zie daar totaal geen erotisch verband mee! In Afrika, afgelegen gebieden paren ze ook à volonté en daar weten ze niet eens van het bestaan af van "zalm", maar t was leuk om je visie te lezen, een mens mag het al eens anders zien, nietwaar!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 17-11-10

Reageren op dit commentaar

aan christa:

die vergelijking met die zalm was 'dichterlijke vrijheid', om een beetje mooi te eindigen :-).

Gepost door: een man | 17-11-10

Reageren op dit commentaar

Die dichterlijke vrijheid, is je van harte gegund hoor!:-)

Gepost door: christa | 17-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.