16-11-10

De WC-bril.

De wc bril….het heeft al in meerdere relaties voor wrevel gezorgd, dat is zeker. Die wc bril, moet die nu omhoog of omlaag? En wie heeft er nu eigenlijk gelijk: de man of de vrouw?

 

Laat mij eerst toe van te zeggen dat de discussie op zich een kinderachtige attitude is. En vermits het meestal de vrouwen zijn die ‘eisen’ dat de wc bril beneden blijft, en bijgevolg de discussie starten hieromtrent, wijst het erop dat ook vrouwen kinderachtig kunnen handelen.

 

Als ik naar het toilet ga om mijn kleine behoefte te doen, en ik heb gedaan, dan doe ik, niettegenstaande ik een man ben, altijd de wc bril naar beneden. Niet dat ik vind dat de vrouw gelijk heeft, want als de man de bril naar omhoog moet doen om te kunnen plassen, vind ik dat de vrouw die ook omlaag moet kunnen doen als zij wil gaan plassen. Maar ik doe het uit respect voor mijn partner, om een goede verstandhouding te hebben met haar, en om het gezellig te houden. Mijn partner zelf doet het niet. Misschien wegens te weinig respect voor mij, of uit luiheid….alhoewel ik eerder denk dat het puur uit de typische vrouwelijke eigenzinnigheid is.

De handeling op zich houdt nochtans niet veel in, maar blijkbaar gaat het bij de meeste koppels om een principekwestie, of moet ik eerder zeggen territoriumgedrag. Want degene die baas is over de wc, heeft ietsje meer territorium gewonnen in het huis, wat misschien aan de ‘winnaar’ wel een gevoel van macht heeft. Het gevoel van een overwinning geboekt te hebben op het ‘andere’ geslacht. Uiteraard fout gedrag, want het toont aan dat men dan dat ‘andere’ geslacht nog niet echt aanvaard zoals het is, wat dan weer wijst op een vorm van wantrouwen of minachting tegenover die andere ‘soort’.

 

Om nu tot de beslissing te komen of die bril omhoog of omlaag moet blijven heb ik het eerder mathematisch bekeken. Het is echt niet moeilijk: als de man moet plassen moet de bril omhoog, als de vrouw moet plassen moet de bril omlaag. Op gebied van plassen zitten we dus met een ex aequo. Echter dient voor beide geslachten de bril beneden te blijven indien men de stoelgang deftig wil uitvoeren. Hier is het dus twee maal de bril omlaag, tegen nul maal omhoog. Bovendien heb ik de indruk dat vrouwen ook meer moeten plassen dan mannen.

 

Het lijkt me dus ook logischer dat de bril beter altijd beneden blijft.

 

scannen0001.jpg

Commentaren

Wat een probleem hahaha. Voor mij is het enige wat belangrijk is dat de heren de bril omhoog doen als ze gaan staan plassen en dat ze niet de hele bril natplassen. Of ze de bril daarna naar beneden doen of omhoog laten staan is mij gelijk. Je kunt overal wel een strijd van maken, maar waarom zou je.

Gepost door: Carola | 16-11-10

Reageren op dit commentaar

Ik maak me daar nu ne keer echt, maar dan ook echt geen zorgen over! Ik heb nog nooit gereclameerd omdat de bril naar boven staat! Mijn man strijkt voor mij, helpt met boodschappen, helpt met het schoonmaken van ons huis, draagt zware dingen voor mij, opent en sluit de poort voor mij als ik mijn wagen moet van de oprit rijden! Kortom, ik zou het begot niet aandurven om daar moeilijk over te doen! Als hij omhoog staat, tja dan doe ik hem omlaag hé! Ik erger me meer als de kids hun schoenen laten rondslingeren en ik het risico loop daarover te vallen! Op dat vlak verwacht ik dan wel meer respect, eerder uit veiligheidsredenen, want ik durf nog eens een slippertje maken, ( over de vloer dan wel te verstaan!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 16-11-10

Reageren op dit commentaar

Aja, k was vandaag in een doe het zelf zaak, waar ik een wc-bril zag waar je het niet zelf moet doen! Ik bedoel, het deksel gaat na gebruik zachtjes naar beneden, en dit uiteraard om ongewenste amputaties te voorkomen, als dat ruzie kan besparen, go for it, voor 45 euro of zo, heb niet zo nauw gekeken!
groetjes
christa

Gepost door: christa | 17-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.