06-11-10

Tussendoor.

Mijn vriendin heeft deze week drie dagen bij mij overnacht. Ik moet zeggen dat het een aangename week was, net als vorige week trouwens. Samen winkelen, samen koken, samen iets gaan drinken, spelletje spelen… gewoonweg leuk.

 

Ze heeft voor zichzelf de beslissing genomen van geen alcohol meer te drinken (sinds drie weken terug), met uitzondering dan van NA alcohol. En ik moet toegeven dat de manier van omgaan met elkaar er daardoor alleen maar op gebeterd is. Ze ‘luistert’ ook meer naar wat ik zeg, want voorheen durfde ze al eens te vergeten dat ik een bepaald iets verteld had. Uiteraard niet leuk als ze zich dat toen niet herinnerde, omdat je dan het gevoel hebt dat je woorden geen waarde hebben. En als je woorden geen waarde hebben voor de tegenpartij, komt het eerder over alsof je enkel een nutsobject bent.

 

Minpuntje is wel dat haar moeder bij haar logeert indien ik er niet ben. Minpunt in die zin dat het erop wijst dat ze het nog steeds moeilijk heeft met alleen zijn. Het doet me voor mezelf enkel de vraag stellen, indien we zouden samenwonen, en ik moet voorbeeld een week weg voor het werk, of ze dan het alleen zijn wel zou aankunnen.

 

Maar dat zijn misschien zorgen voor later, er is in ieder geval een positieve opbouw te bemerken. Nu nog zien of dit zo blijft duren en verder kan opgebouwd worden in de goede richting.

Commentaren

Hewel hé, dat vind ik nu eens een positieve ommezwaai si! Ik denk dat het voor jou ook wel anders aanvoelde als je op eigen terrein kan spelen dan dat je bij haar thuis bent! Nu heb je dat aan de lijve kunnen ondervinden! Goed dat ze haar alcoholprobleem inziet! Maar off course, N.a is niet helemaal alcoholvrij en het houdt het beestje wel levend, omdat het nog steeds voeding krijgt! Veel hangt er an af of je vriendin "alcoholiste is of nieté, ik hoop in elk geval van niet!
Veel geluk samen, zoek het niet te ver, want dat doe je wel vaak! Je zit achter ieder hoekje naar gevaar te zoeken, en ach, ik kan het wel begrijpen hoor! Geniet van het leven, het kan allemaal zo snel keren! Ik vloek mijn eigen in elk geval te pletter met dat klotelijf van mij!

groetjes
christa

Gepost door: christa | 06-11-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.