07-10-10

Redenen om te drinken.

Gisterenavond klonk mijn vriendin niet te best aan de telefoon. Ze hield zich wel goed, maar ik hoorde toch regelmatig gelispel in haar stem waardoor ik vermoed dat ze zich toch wel weer tot enkele glaasjes wijn heeft laten bekeren. Ik was er niet zeker van en ben er dus wel niet op ingegaan.

Het valt mij wel op dat ze méér drinkt sinds dat ze een goede drie weken terug een probleem gehad heeft met een verkeersagressieveling. Haar auto stond verkeerd geparkeerd omdat de weg afgebakend was voor een schoolspel. Een andere auto die ook niet doorkon ten gevolge van het schoolspel heeft daar gretig gebruik van gemaakt om haar te viseren met zijn agressie. Hij vroeg in de buurt van wie die auto was, en begon vervolgens te bonken op voordeur en ramen van mijn vriendin.

 

Toen mijn vriendin opendeed begon hij haar agressief uit te verwijten en haar toe te roepen dat hij haar wel nog zou vinden. Ze heeft de politie gebeld, die kort eventjes langskwam en zei dat ze daar maar moest tegen kunnen in de stad waar ze woont. Kwestie van iemand op haar gemak te stellen… . De man was intussen wel verdwenen, maar kwam vier uur later nog eens op haar deur en ramen bonken. Dan heeft ze niet opengedaan, maar blijkbaar heeft ze nu wel een angst opgedaan dat die kerel haar iets zou aandoen. Wat ik uiteraard ook best kan begrijpen. De overburen hebben opnieuw de politie gebeld maar de vogel was al gaan vliegen. Die nacht is ze tot twee uur ’s nachts opgebleven, wakend aan haar raam, uit vrees dat hij haar autootje zou beschadigen. Sindsdien is er wel niets meer gebeurd met die kerel, maar intussen geeft het haar wel een angstreden om te drinken.

 

 

Een andere reden voor haar drankgebruik zal ook wel de ophanging van haar vader zijn. Toen ze twintig was heeft die zich opgehangen, nadat zijn vrouw/haar moeder hem verlaten had. Een betere manier van emotionele chantage en wraak kan je natuurlijk niet toepassen dan door zo een aktie te ondernemen.

 

Toen ik er het met haar eens over had kwam duidelijk naar voor dat ze dat nog altijd niet verwerkt heeft. Ze heeft nog steeds schuldgevoelens omdat ze vindt dat zij haar moeder ertoe aangezet heeft om van hem te scheiden. Mijn vriendin was toen immers ergens kwaad en jaloers als ze hen samen in de zetel zag zitten, arm in arm. Ze kon niet begrijpen dat twee mensen elkaar omhelzen terwijl één van de twee (de vader) het gezin niet correct behandelde en soms zelfs ‘terroriseerde’ met zijn gedrag.

 

Zijn zelfmoordneigingen  waren altijd al aanwezig, want het blijkt dat hij reeds op zijn twaalf jaar eens zijn hoofd in de oven gestopt had en de gaskraan had opengedraaid. Eigenlijk zou ze dus geen schuldgevoelens moeten hebben, maar blijkbaar kan ze dit voor zichzelf niet echt plaatsen. Ik vrees zelfs dat ze haar ‘zwartdenken’, het negatief denken over de dingen, van haar vader een beetje gekopieerd heeft. Let’s hope not!

Commentaren

Toen ik verleden jaar een heel zware emotionele slag te verwerken kreeg, ( een heropening van een proces met de rsz) en ik moest een jaar in het ongewisse leven over de afloop ervan, stond ik voor een groot gapend gat, waar ik graag was ingesprongen! Op dat moment besefte ik dat mensen dat gapende gat willen volgieten met alcohol om niets meer te voelen. Ineens begreep ik wat de aanzet tot drinken kon zijn! Ik was wel zo snugger om niet in deze valkuil te trappen en heb emotionele hulp gezocht. Drinken om te vergeten, om geen pijn te voelen, om niet meer na te hoeven denken! Allemaal begrijpelijk, maar allemaal wel de verkeerde redenen en de reden ook waarom deze mensen precies alcohol verslaafde worden. Wat ze drinken doet niet ter zake, het is gevoel , de gemoedsgesteldheid waarin ze verkeren waar ze verslaafd aan raken. Tot hun lichaam zelf ook verslaafd wordt en dan is het hek helemaal van de dam!
Het kan allemaal wel zijn dat je vriendin veel meegemaakt heeft in haar jeugd en zo, maar kijk, ik ben als kind ook redelijk wat meegemaakt! Mijn zelfvertrouwen werd eringeslagen met de zweep, trouwde later met een alcoholist, mijn kind viel door het raam toen het 2.5 was ( heeft het gelukkig overleefd) , veel financiele problemen, echtscheiding, en nu die stomme fibro, enfin, en ik ben nog steeds niet verslaafd aan de drank! Oef oef. Omdat ik op zoek ga naar andere alternatieven, onder andere mijn blog, waar ik het allemaal een beetje van me afschrijf, beetje medische hulp. Het is duidelijk, jouw vriendin heeft hulp nodig!
Voor één valkuil moet jij nu geweldig oppassen, "medelijden" want daar zijn ze oo zo goed in , om dat op te wekken.
Alcholisten drinken omdat ze ;
depressief zijn , of omdat ze gelukkig zijn
omdat het mooi weer is of omdat het kloteweer is
maw, ze drinken om welke reden dan ook!
Ik duim voor jou dat ze je jou niet meetrekt in haar moeras waaruit je niet meer kan ontkomen!
Laat het allemaal maar eens goed bezinken !
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 07-10-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.