23-09-10

Een reaktie op een reaktie.

Ik kreeg onlangs deze reaktie en vond het wel een mooi gegeven om er publiek op te reageren in kleur:

"Waarom ervaar je elke uiting van gevoelens als verstikkend,....en ga je ervan lopen??? Ik stel me de vraag of het een nood is,.....die me-time of je gewoon je lief niet graag genoeg ziet om haar constant rondom je heen te verdragen,..... En het feit dat je opteert voor een lat-relatie (om ruimte te creëren voor jezelf), zorgt ervoor dat je bij haar geen eigen ruimte hebt en je veel minder op je gemak voelt,.....dat ik denk ik logisch,....en dan ga je wandelen met de hond :-) en voel jij je op de vlucht,..... Dit is een beetje een vicieuze cirkel,......vrees ik,.....maar die angsten van jou,.....damn,......jij moet echt bang zijn,.....om je te geven,.....om alles te delen,.......ik benijd je niet,......echt niet,...... "

 

"Waarom ervaar je elke uiting van gevoelens als verstikkend,....en ga je ervan lopen???

Ik ben waarschijnlijk niet verkeerd dat iedereen het graag heeft als er iemand zegt “ik hou van jou!”. Maar als je dit teveel te horen krijgt wekt het gewoon de indruk dat het uitgesproken wordt zoals men een scheet laat. Een relatie is meer dan graag zien alleen. Je moet ook nog met elkaar kunnen omgaan en je in die relatie op je gemak voelen. Moest ik echt ervan lopen dan was ik al lang weg van haar.

die me-time of je gewoon je lief niet graag genoeg ziet om haar constant rondom je heen te verdragen

Ikzelf werk in een ploegensysteem en mijn vriendin is momenteel werkzoekende. Via onze LAT-relatie houdt dit in dat we elkaar om de week zien, maar dan wel full-time. We staan samen op, en meestal gaan we samen slapen en brengen dan ook nog gans de dag samen door. Veel momenten van alleen-zijn zijn er dus in die week niet, en als ik dan eventjes zo een moment nodig heb echt voor mezelf, dan vind ik dat ik daar wel recht op heb. In een gezonde relatie moet je ook voldoende ruimte voor jezelf vinden en hebben, of op zijn minst toch dat gevoel hebben.

En het feit dat je opteert voor een lat-relatie (om ruimte te creëren voor jezelf), zorgt ervoor dat je bij haar geen eigen ruimte hebt en je veel minder op je gemak voelt,

Je hebt natuurlijk ook van die mensen die quasi onmiddellijk trouwen en een jaar later weer gescheiden zijn. Meestal met emotionele en financiële gevolgen…ook voor de kinderen. Ik dacht dat er in belgie veel scheidingen zijn, reeds nà drie jaar samenleven, zelfs al dachten die mensen van elkaar écht te kennen….tot ze moeten samenleven. Via een LAT-relatie heb je af en toe de tijd om tot jezelf te komen waardoor je kan nagaan of je wel echt verder wilt met die persoon in de toekomst en of er een samenleven mogelijk is. Men moet nu ook niet gaan samenleven enkel voor de romantiek.

 dan ga je wandelen met de hond :-)

en voel jij je op de vlucht Het wandelen met de hond moet sowieso gedaan worden Lachen. Kwestie van het nuttige aan het onaangename te koppelen Stoer.

Dit is een beetje een vicieuze cirkel,......vrees ik,.....

Ik voel me wel ‘groeien’ vanbinnen, en ik zie dat bij haar ook, dus ik heb niet de indruk dat het een vicieuze cirkel is. Ook al zou de relatie niet blijven duren, het zal zeker zijn waarde gehad hebben.

maar die angsten van jou,.....damn,......jij moet echt bang zijn,.....om je te geven,.....om alles te delen,.......ik benijd je niet,......echt niet,......

Ik ben niet angstig, ik ben voorzichtig. Een subtiel, maar toch belangrijk verschil. En met mijn (negatieve) levenservaring heb ik het recht om voorzichtig te zijn. Ik zie immers ook graag de zon schijnen, weet je… . Men moet immers ook realistisch blijven in die zin: als de relatie spaak loopt, dat men dan toch het leven kan hernemen (alleen of met iemand anders) zonder in een emotionele of financiele put terecht te komen waardoor een nieuwe relatie soms zelfs niet mogelijk meer is.

Commentaren

Hey,

Ik voel me gevleid,.....ik ga nog naast mijn schoenen lopen :-),...

Ik begrijp je voorzichtigheid maar al te goed,....om jezelf te beschermen,......ik heb dat ook heel lang gedaan,....had heel veel moeite met mijn lief te vertrouwen, zocht overal wat achter,...letterlijk & figuurlijk,.....maar in dit geval, hebben zowel woorden als daden,....en een beetje hulp van buitenaf wonderen gedaan en uiteraard zijn geduld (het ultieme bewijs dat hij me graag ziet :-)),......
Het was ook niet de bedoeling je aan te vallen, maar ik voelde je angst van mijn scherm afspatten een HEEL herkenbare angst,........
Charlie

Gepost door: charlie | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.