21-09-10

Hypnose.

Ze ziet me doodgraag zegt mijn vriendin regelmatig. Ze zegt het zelfs zo regelmatig dat het me een verstikkend gevoel geeft. Als een mens dat teveel te horen krijgt begint hij/zij te twijfelen aan de waarheid ervan. Net alsof het de bedoeling is van je te 'breinwassen' of te manipuleren.

Iedere keer als je hoort "Ik zie je doodgraag!" herhaal je eigenlijk de woorden via je eigen gedachten waardoor die zin op den duur door je gedachten maalt en je begint te denken "Ik zie je doodgraag!" van zodra je die persoon, die dit veel tegen je zegt, terugziet. Die persoon fungeert dan eigenlijk als 'trigger' waardoor je je die woorden automatisch herinnert. Een vorm van hypnose dus.

Geen faire werkwijze van haar kant vind ik, want ik wil mijn gevoelens zuiver houden en voor mezelf geen schijnrelatie of schijnemoties ophouden. 'Graag zien' toont men nog altijd het meeste via daden dan via woorden. Woorden zijn immers snel en gemakkelijk te gebruiken.

Soms denk ik dat ze dat eerder zegt omdat ze eigenlijk doodsbang is om alleen te zijn of achter te blijven. Ze kan immers totaal niet tegen het alleen zijn.

 

Gevoelens zoals angst en liefde liggen heel dicht bij elkaar waardoor het soms moeilijk is om van jezelf te weten wat je juist voelt en de persoon in kwestie eigenlijk een verkeerd beeld voor zichzelf creëert over de realiteit.

 

Ik kan natuurlijk ook verkeerd zijn, maar mijn denkwijze acht ik wel aanwezig in ‘my case’.

Commentaren

Waarom ervaar je elke uiting van gevoelens als verstikkend,....en ga je ervan lopen???

Ik stel me de vraag of het een nood is,.....die me-time of je gewoon je lief niet graag genoeg ziet om haar constant rondom je heen te verdragen,.....

En het feit dat je opteert voor een lat-relatie (om ruimte te creëren voor jezelf), zorgt ervoor dat je bij haar geen eigen ruimte hebt en je veel minder op je gemak voelt,.....dat ik denk ik logisch,....en dan ga je wandelen met de hond :-) en voel jij je op de vlucht,.....

Dit is een beetje een vicieuze cirkel,......vrees ik,.....maar die angsten van jou,.....damn,......jij moet echt bang zijn,.....om je te geven,.....om alles te delen,.......ik benijd je niet,......echt niet,......

Gepost door: charlie | 21-09-10

Reageren op dit commentaar

Ben vannacht ( toen ik toch niet kon slapen) op zoek gegaan in mijn boekenkast! En Eureka, ich habe das gefunden! Het boek over territoriumstrijd!
Verboden toegang heet het! Ik heb het indertijd gecopieerd toen ik het in bruikleen had van een psy! Ik kan het alleen maar aanraden, je krijgt er een groot inzicht in, in jezelf en in de anderen rondom jou!
Als je het niet vind in de bib, wil ik het gerust opsturen, je roept maar!
Succes!

Gepost door: christa | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

aan christa:

en mijn adres is ... :-).

Bedankt voor de info, ik zal eens zien of ik het kan vinden.

Gepost door: een man | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

In mijn eerste huwelijk zei mijn man constant dat hij me graag zag! Maar hij dronk zich te pletter en veegde zo al zijn mooie kansen des levens van tafel! IK zei hem altijd dat "graag zien" niet genoeg is! Ik zei, jij ziet ook graag de boom die in den hof staat, maar daar moet je niets voor doen, je hebt daar geen relatie mee, waar je moet aan werken! Dus zeggen, ik hou van jou is idd verre van voldoende!
Btw, eerste man is al dood en begraven, heeft zijn eigen in de verdoemenis gedronken en hij heeft miljoenen keer gezegd dat hij me graag zag k denk dat het uit angst was, mij te verliezen! Wat uiteindelijk toch gebeurt is!

Gepost door: christa | 23-09-10

Reageren op dit commentaar

Hey man!
Oeps adres, had daar eerlijk gezegd niet bij stil gestaan! Mijn verstand komt altijd een tijdje achter op mijn gevoel he, vandaar! Maar bon, ik heb even gekeken op winob.be de site waar je alle boeken in alle bibs, ( in westvlaanderen toch ) kan opvragen en ze hebben het boek op verschillende plaatsen, moet dus overal in vlaanderen wel te vinden zijn!
veel leesplezier!

Gepost door: christa | 25-09-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.