22-07-10

Pompeuze toestanden.

Het berichtje van gisteren doet mij denken aan die pompiers uit Jumet. Je weet wel, in verband met die kazerne waar enkele pompiers een “parenclub-paar” had uitgenodigd om het nodige te doen. (zie ook: Orgie in brandweerkazerne [België] ). Uiteindelijk zijn de pompier-deelnemers slechts vier weken geschorst. Niet dat ze voor mij zwaar gestraft dienen te worden, maar dan denk ik zo: moest ik op mijn werk dergelijk iets doen, dan zou ik waarschijnlijk op staande voet ontslagen worden met dringende reden op mijn C4, waardoor ik dan ook nog eens geen dopgeld zou kunnen trekken. Ik weet nu wel niet of die pompiers uit Jumet al dan niet getrouwd waren… .

Ja, pompiers, het is een ras apart. Ik heb ook nog eens een vriendin gehad die zich ingelijfd had bij de pompiers. Volgens mij was haar onderliggende reden dat ze wou bewijzen dat ze haar mannetje kon staan in deze grote boze mannenwereld. Het was echter wel als vrijwilligster. Het voordeel van vrijwillig pompier te zijn, is dat je op je belastingsaangifte een extra fiscale vrijstelling krijgt van +/- 2000 euro. Lekker meegenomen dus. Natuurlijk houdt dat vrijwillig zijn dan ook in, dat je zo snel mogelijk beschikbaar moet zijn als er ergens brand uitbreekt.

Ze vertelde me dan ook van die verhalen binnen het korps. Dat de één de vrouw van de ander letterlijk afgesnoept had. Of dat men stilzwijgend nogal licht omsprong met de goede zeden van elkaars vriendinnen of vrouwen. Het bewijs heeft ze me wel duidelijk geleverd, want ook ik ontkwam er niet aan toen ze ervandoor ging met een pas gescheiden pompier uit haar kazerne.

Natuurlijk kan en mag ik niet volledig veralgemenen, en zijn niet alle pompiers van hetzelfde allooi.  Ik heb zelfs in mijn jeugdjaren een vriendin gekend waarvan haar vriend een vrijwillige pompier was. Hij heeft er echter het hachje bij ingeschoten toen hij de slachtoffers van een neergestorte helicopter te roekeloos wou redden waardoor hij letterlijk het hoofd verloor door één van de wieken. Pompiers doen dus ook mooi werk met risico van eigen leven, dat mag wel gezegd worden. Maar van één ding ben ik wel heel zeker: ze houden van blussen….op de ene of de andere manier!

De commentaren zijn gesloten.