08-07-10

Het waarom van een relatie.

Gisteren kreeg ik een reaktie op mijn berichtje. Daarbij kreeg ik de vraag waarom ik dan eigenlijk een relatie heb. Eerlijk gezegd: ik vond het een verrassende vraag. Want daar ben ik eigenlijk nooit bij stilgestaan. Misschien wel een vraag dat iedereen zich eens zou moeten stellen (Good thinking Charlielove J !).

 

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom men een relatie kan hebben. Enkele mogelijke daarvan heb ik al eens omschreven in een vorig berichtje (zie Het praktische van een relatie ) Als ik eens naga bij mezelf hoe ik altijd een relatie gestart ben, dan is het meestal door het goed gevoel dat ik had in het begin bij die specifieke persoon.

 

Een echte bewuste reden kan ik eigenlijk niet geven, omdat een relatie veelal spontaan ontstaat. Men ‘rolt’ er als het ware in. Men ontmoet iemand, en dan nog eens, en nog eens….en plots ligt men naast elkaar in bed, en dan is de relatie veelal gestart zonder dat men het weet. Met uitzondering van de relaties die gestart worden tengevolge van de vlinders in de buik, maar eigenlijk rolt men er dan ook in zonder verder na te denken of het dat wel is wat men wil.

 

Ik weet niet hoe het zit bij de andere mannen, maar als het aan mezelf zou liggen, zou ik perfect meerdere relaties naast elkaar kunnen hebben. En met relatie bedoel ik dan ook effectief een relatie, dus niet enkel sex. Ik zou dus vandaag best met de ene vrouw als partner door het leven kunnen gaan, en twee dagen later met een andere vrouw als partner om dan een week later terug bij de eerste vrouw of nog een andere vrouw te arriveren. Als je weet dat veel mensen (zowel mannen als vrouwen) er een minnaar op na houden, dan doen ze eigenlijk hetzelfde, wat er misschien wel op wijst dat ze dit ook liever zo zouden hebben. Natuurlijk weet in dit geval dan de officiele partner gewoonlijk van niets. Of de partner weet het wel, maar doet alsof zijn/haar neus bloedt. Het is net alsof men anders moet toegeven dat men een ‘verliezer’ is. Door het stilzwijgen vermijd de vreemdganger tevens dat zijn/haar partner ook elders gaat.

 

Zelf heb ik nog nooit meerdere partners terzelfdertijd gehad. Ik weet zelfs niet of dit wel een goed idee zou zijn. Want tijdens een relatie ontwikkel je uiteraard wel gevoelens bij de persoon waar je bij bent. En hoe meerdere partners er in het spel zijn, hoe meer je die gevoelens spreidt. Op den duur vermoed ik dat je dan eerder gevoelloos door het leven gaat. Dat je dan wel relaties hebt, maar nooit echt een binding met één persoon. En één van de leukste dingen in een relatie is natuurlijk het ontdekken van die ene persoon met al zijn/haar positieve en negatieve kantjes. Vraag is dan natuurlijk of je nog wel bij die persoon moet blijven als je die éénmaal door en door kent. Hou je jezelf dan eigenlijk niet bezig door vanaf dat moment bij die persoon te blijven? Vermoedelijk gaan de meeste mensen dan over naar het praktische van een relatie: de voordelen die de relatie biedt naast de partner, zoals de kinderen, geld, …. . En hoogst waarschijnlijk is het ook in die fase dat sommige mensen dan overstappen op een minnaar of minnares, er valt dan weer iets nieuws te ontdekken.

 

Dus als je mij vraagt waarom ik een relatie heb, dan moet ik voor mezelf ergens toch wel toegeven dat ik het niet onmiddellijk weet. Ergens voel ik een ‘binding’ met die persoon (je kan het misschien ook ‘graag zien’ noemen). En zolang er niets is dat sterk genoeg is om die binding te doorbreken, zie ik geen reden om haar te verlaten. Blijkbaar is er dus nog een andere reden dat mensen elkaar ontmoeten en samenblijven, en dat is die energetische binding, maar dat zal dan voor een volgend schrijfsel zijn Onbeslist.

Commentaren

Haha in west-vlaanderen zeggen we, "hij is op zijn nest gedopt" wat iets betekend als, hij id betrapt op zijn eigen daden. Even stof tot nadenken, maar ik blijf erbij dat het gewoon in onze natuur zit, een oerinstinct zeg maar, maar wie ben ik hé.

Gepost door: christa | 08-07-10

Reageren op dit commentaar

aan christa ja, misschien heb je wel gelijk christa, een (vorm van) oerinstinct om te kunnen overleven. Het klinkt in ieder geval heel erg aanvaardbaar... .

Gepost door: een man | 09-07-10

Reageren op dit commentaar

Hey,

Sorry voor de laattijdige reactie maar heb een week moeten werken (ja ja echt werken) en dan lag het systeem eruit,....

Wel ik heb er ook effe over nagedacht waarom ik momenteel een relatie heb met mijn vriend,.....wel ik ben gewoon van mijn sokken geblazen door hem en ik ben nog steeds tot over mijn oren verliefd op hem,....ik vind het fijn om met hem samen te zijn, hij maakt mijn leven zoveel mooier, rijker, warmer en hij is een mooi mens die me nooit opzettelijk zou pijn doen,....

Betreffende de polyamorie :-) wel ik denk dat elke mens daartoe in staat is, maar het maakt het leven ingewikkeld en moeilijk,.....maar er bestaat nog een andere vorm,.....swingen,......:-)

Charlie

Gepost door: charlie | 14-07-10

Reageren op dit commentaar

swingen....bedoel je dan dansen :-)?

Gepost door: een man | 15-07-10

Reageren op dit commentaar

:-) zoek het maar op,.....maar je hebt er al een blogje over geschreven,....:-)

en jouw lief is wel eerlijk tov jou, ze ontkent gewoon haar eigen verlangen, haar eigen sexualiteit,....

Gepost door: charlie | 16-07-10

Reageren op dit commentaar

Haha nieuwsgierig als ik ben , moest het natuurlijk opzoeken wat swingen betekend! En ja hoor, ik ben er achter gekomen, haha, maar of het iets voor mij is, no way maar men mag nooit je vinger in de lucht steken en beweren dat het je nooit "kan overkomen". Stel dat mijn lichaam niet meer naar behoren functioneert wie weet kijk ik daar dan anders tegenover? Maar voorlopig lukt het nog.

Gepost door: christa | 18-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.