07-07-10

Aandacht (in een relatie).

“Aandacht”, draait het daar niet veel om in het leven. Waarom hebben veel mensen een blog of een webpagina? Omdat ze ergens op die manier in de picture kunnen komen. Het geeft hen een gevoel van aandacht, waardoor je de vraag kan stellen of ze niet tevreden zijn met de aandacht die ze krijgen in hun eigen relatie. Of misschien zijn ze wel tevreden met hun relationele aandacht, maar is het onvoldoende om de aandachtsverzadiging te bereiken die ze wensen. Hoe meer iemand toont van zichzelf hoe meer reaktie die in het algemeen zal krijgen. En hoe knapper je bent, hoe meer bekijks en reakties je zal hebben…. Men zal veel sneller geneigd zijn van te reageren of een (tegen)berichtje te plaatsen indien men onbewust hoopt dat er meer van zal komen. Via een (anonieme) blog kan je je ook  “tonen zoals je bent”. Wat er misschien ook op wijst dat men zich te weinig kan manifesteren zoals men is in de relatieomgeving.

Als ik de lijn doortrek starten veel mensen eigenlijk ook een relatie juist om die aandacht te kunnen krijgen. Om voor zichzelf het gevoel te hebben dat ze iets waard zijn. In ieder geval, mocht dit zo zijn, dan is het wel spijtig dat men zichzelf zo onderwaardeert in de eerste plaats, maar ook dat men eventueel iemand anders (de partner) wijsmaakt dat men die graag ziet omdat men eigenlijk zelf die relatie nodig heeft om het gevoel te hebben van graag gezien te zijn. En als het niet lukt met de huidige partner zal men al snel proberen van iemand anders te vinden ‘die men graag ziet’. Ergens is dit wel een beetje mensenleven (dat van de partner) stelen, mensenleven stelen in de vorm van tijd dan. Ik ben ervan overtuigd dat mijn denkwijze voor een relatief groot deel van de relaties van toepassing is, alhoewel mensen zichzelf graag iets wijsmaken en dit dus maar al te graag zullen ontkennen.

Het lijkt erop dat quasi iedereen geboren is met een vorm van minderwaardigheidscomplex, want ook reeds als kind zoeken we liefde en aandacht. Al dan niet op een positieve of negatieve manier. Waarom dat men aandacht zoekt? Om geliefd te worden natuurlijk! Allen zijn we op zoek naar die echte ware liefde zodat we het gevoel kunnen hebben van niet alleen op de wereld te zijn.

Nochtans hoef je niet ver te zoeken, want al de liefde die je nodig hebt zit in jezelf!

Commentaren

waarom Waarom heb jij dan een relatie??

Greetz,
Charlie

Gepost door: charlie love | 07-07-10

Reageren op dit commentaar

oerinstinct?? Misschien is het gewoon een oerinstinct om onszelf in stand te houden? Als baby trekken we al de aandacht door te huilen terwijl een baby nog over niets nadenkt! t geeft wel stof tot nadenken!

Gepost door: christa | 07-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.