24-06-10

Door het vuur gaan.

Zou ik door het vuur gaan voor mijn vriendin? Tuurlijk! Zou ik mezelf willen verbranden voor haar? Niet als het niet nodig is. Elke situatie in een relatie dien je te relativeren. In sommige noodtoestanden moet je afwegen wat je belangrijker vind: de liefde voor jezelf, of de liefde voor je partner. Als je kiest voor jezelf ben je zekerder dat je door de situatie niet gehavend zal worden, kies je voor de partner bestaat de kans dat alles voor niets is geweest als die later ervandoor gaat. Het is niet altijd makkelijk om te weten wat je het beste doet. Je moet immers een lijn kunnen trekken voor jezelf waarbij je kan zeggen “tot daar en niet verder!” . Al is het maar uit een vorm van zelfbescherming. Heb je dat recht om te kiezen? Ben je een egoïst als je kiest voor jezelf? Het recht heb je voorzeker al, en je bent niet minder egoïstisch dan de persoon die eist dat je voor hem/haar door het vuur zou gaan. Het is niet iets wat kan geëist worden trouwens. Om te bewijzen dat je haar/hem graag ziet kan je jezelf wel opofferen natuurlijk, maar wordt het dan ook geapprecieerd? Dat is maar de vraag. Misschien nog een belangrijker vraag: zou die persoon hetzelfde doen voor jou dan? “Bezint eer ge begint”, zou ik zo zeggen. En als puntje bij paaltje komt dat de situatie zo hoogdringend wordt, zal je hart wel vertellen wat je moet doen, ook al verbrand je dan je vingers of je achterste.

Commentaren

mooi Mooie blog, mooi geschreven !
De laatste zin heeft mij nogal getroffen ben immers een eeuwige twijfelaar die niet durft kiezen, bang om mijn vingers en al de rest te verbranden als ik mijn hart zou volgen ...

Gepost door: twijfelaar | 24-06-10

Reageren op dit commentaar

aan 'twijfelaar' Je hart volgen kan geen kwaad zolang je er maar je verstand bij gebruikt. Voor mannen geldt trouwens hetzelfde bij het volgen van hun 'sexuele onderkant'.

Gepost door: een man | 24-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.