21-06-10

Vrouwen en schoenen.

Vrouwen en schoenen. Zoals de mannen hun clichés hebben, is dit er ééntje van de vrouwen. Ze hebben schoenen nodig. Wat zeg ik? Ze kunnen niet zonder! Niet zelden plaatsen vrouwen hun schoenen onder het bed of in de nabije omgeving daarvan zodat ze een onbewust gevoel kunnen creëren dat ze met hun schoenen in bed liggen in plaats met hun partner. Een vorm van fetisjisme uiteraard.

Bij de vraag waarom vrouwen zo verzot zijn op schoenen, doet het mij de link maken met de grond. Waar dienen schoenen immers voor? Jawel, om een goed contact met de grond te krijgen, een goede steun. En dat is misschien wel een innerlijke reden dat vrouwen daar zo verzot op zijn. Ze hopen dat daarmee hun probleem van innerlijke twijfel zal wegvallen, en onlogisch maar waar, het werkt waarschijnlijk ook nog. Aan het type schoen of laars kan je zelfs veel van de vrouw zelf ontleden. Draagt ze veel schoenen met een hoge hak, dan wil ze haar vrouwelijkheid duidelijk naar voor brengen en terzelfdertijd aantonen dat ze die vrouwelijkheid aankan. Want schoenen met een hoge hak zijn fysiek onstabiel en wijst psychologisch volgens mij eerder op een twijfelend om niet te zeggen onzeker karakter. Maar als je kan aantonen dat je daar toch kan op steunen maw mee om kan gaan, dan moet je als vrouw wel sterk zijn. Een bewijs voor haarzelf dat ze het vrouw-zijn ook aankan. Ook al moet ze haar voeten ervoor pijnigen door te nauwe schoenen. Dat ze hiermee zichzelf leed bezorgd kan haar niet schelen, zolang het maar geen emotioneel leed is denkt ze dan. Met laarzen is het hetzelfde scenario. Een vrouw die lange (knie)laarzen draagt brengt eigenlijk haar vrouwelijkheid (de vagina) dichter bij de schoenen en dus bij de grond. Waarmee ze op dat moment duidelijk aantoont dat ze weet wat ze wil met dat instrument tussen haar benen. Dat zij beslist hoe en wat en met wie ze ‘het’ zal doen. Misschien daarom dat veel SM-Meesteressen ook dergelijke laarzen dragen of kousen dragen die hun talonschoenen moeten verlengen. Een tussenpool zijn dan de zogenaamde ‘fuck-me’ botjes. Kleine botjes die eerder sexueel dan vrouwelijk overkomen en vlug afgedaan kunnen worden als het moment daar is (in tegenstelling met de lange laarzen).

Wat ook een algemeen item is, is dat vrouwen bij de mannen kijken welke (type) schoenen hij draagt. Op die manier kan ze wellicht voor zichzelf uitmaken of de man wel haar (financiële) smaak heeft. Vanuit haar oogpunt best een terechte richtingsaanwijzer, alhoewel het uiteraard maar een momentopname is, want hij kan toevallig zijn beste schoenen eens thuis gelaten hebben… .

Commentaren

Het is een feit dat schoenen die je draagt je gevoel kunnen uitdrukken van dat moment, je loopt zuiver fysiek al totaal anders op hakken dan op sneakers hè. dat versterkt het gevoel. Voel ik me echter al sexy, draag ik geen uggs of zo... het is een kip/ei verhaal. En, smaak speelt ook nog mee, maar dat is niet zo diepgaand hè...
Liefst loop ik op blote voeten haha.

Gepost door: danique | 21-06-10

Reageren op dit commentaar

vrouwen en schoenen Hey,

Ook ik voldoe aan het cliché,.....ik ben zot van schoenen en het liefst met hak,..om inderdaad mijn vrouwelijkheid te benadrukken maar vooral om mijn te korte benen te camoufleren,.....:-),.....

Greets,
Charlie

Gepost door: charlie love | 22-06-10

Reageren op dit commentaar

aan danique Ja, die blote voeten. Was ik vergeten te vermelden. Dergelijke mensen houden van open zijn en eerlijk zijn vermoed ik, zich tonen zoals men echt is, alhoewel dit op straat natuurlijk moeilijker toe te passen is :-).

Gepost door: een man | 22-06-10

Reageren op dit commentaar

schoenen IK moet vooral schoenen hebben die goed zitten en waar ik gemakkelijk in ben! IK heb dan nog platvoeten ook, haha, ook dat nog! En vaak loop ik met sexy steunzolen rond! Soms wil ik me ook eens opttutten en gaan flaneren op de Antwerpse Meir en dan beklaag ik het me ook al na een vierde van de meir af te lopen dat ik toch beter platte wandelschoenen had aangedaan! Jaloers ben ik van vrouwen die een ganse dag met hakken kunnen lopen! Ik zou nog al snel een paar laarzen kopen met en zonder hak omdat ik daar dan wel mijn steunzolen in kwijt kan! Bovendien heb ik nooit veel keuze bij schoenen met mijn grote 41 is het aanbod steeds beperkt , of ik moet naar een dure gespecialiseerde winkel gaan en meer dan 150 euro voor een paar schoenen heb ik echt niet over! Een paar laarzen max 200, euro! IK ben op schoenengebied een goedkope vrouw!

Gepost door: christa | 22-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.