08-06-10

Mannen die zappen.

Het cliché dat mannen graag zappen hoor je wel vaker. De vraag is natuurlijk wat de onderliggende reden daarvan is. Want quasi alles in het leven heeft een onderliggende betekenis, ook al is het voor de meesten van ons niet altijd even duidelijk of aanvaardbaar. Als ik persoonlijk er eventjes over nadenk, is het mij opgevallen dat ik meestal zap als er vanbinnen in mij iets ‘vreet’. Het is een vorm van therapie blijkbaar, net alsof je alle programma’s in één keer wilt zien zodat je al het beste van alle programma’s hebt gezien. Op het einde van de avond heb je wel niets gezien en ben je zeker niet ontspannen maar daar sta je niet bij stil op dat moment. Je staat er niet bij stil, omdat er eigenlijk iets anders is dat je bezighoudt. Het doet mij eerder denken aan geen keuze kunnen maken. ‘Iets’ werkt op de man zijn zenuwen en net zoals hij zit te zappen maakt hij zichzelf duidelijk dat hij ergens een keuze wil maken maar het niet kan maken. Dit hoeft niet altijd relationeel te zijn, dit kan ook met werk –of andere omstandigheden te maken hebben. Een andere mogelijkheid om te zappen kan natuurlijk echt uit verveling zijn. Maar als zijn partner naast hem zit stel ik me dan de vraag waarom hij niet eerder met een glaasje wijn eens een gezellig gesprek houdt met zijn vrouw. Ze zal het zeker appreciëren en heel waarschijnlijk zal het uitmonden in een leuke vrijpartij.

In ieder geval, als je het zappen veel bij je partner waarneemt als vrouw zou ik het toch minder lichtzinnig opvatten dan het lijkt, want dan denk ik eerder aan het liedje “There is something going on!” .

Natuurlijk mag ik niet vergeten te vertellen dat in deze tijden van emancipatie ook vrouwen wel eens durven te zappen. Om dezelfde reden waarschijnlijk, alhoewel vrouwen nog steeds het voorrecht hebben van te mogen twijfelen natuurlijk.

Commentaren

zapen Ik zap meestal als ik alleen ben! UIt verveling en misschien ook, omdat ik niemand daarbij stoor! Wat mij stoort het dus wel als er iemand zapt zonder het ook maar de tijd te geven om iets op te vangen over het programma of over de film! Het liefst kijk ik naar een programmablad en maak vooraf een keuzen al of niet met kids en (of ) echtgenoot.
IK durf ook al eens te zappen als ik niet kan slapen op het late avonduur en ik besluit om nog een beetje tv te kijken.
Het is hier nogal traditie om s avonds een drankje je uit te halen en de boel een beetje op te vrolijken, moet niet noodzakelijk alcoholisch zijn, mag ook al eens thee zijn of een dessertje of milkshake, maar het is elk elke avond wel iets! Maar als je je best doet kan ook deze traditie ontaarden in een banale gewoonte en dat is dan wel jammer, want dan zit je terug in een sleur om dat je te hard je best doet om er zeker geen sleur in te creëren! Ach ja, doe wel en zie niet om he
groetjes

Gepost door: christa | 08-06-10

Reageren op dit commentaar

denken Ik beken, ik heb iemand gevonden die net zoveel nadenkt en analyseert als ik,.......damn ik word er soms zot van,......weet jij hoe dat komt, want ik wil die knop afzetten, want het zorgt er vaak voor dat ik me ongelukkig voel,.......of zijn het mijn hormonen???

Greets,
Charlie

Gepost door: charlie | 09-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.