31-05-10

Dokterstoestanden.

Toen ik 26 was had ik besloten van me eindelijk eens te laten opereren. Sinds mijn zestiende werd immers via het medisch schoolonderzoek vastgesteld dat ik blijkbaar spataders op één van mijn teelballen had. En aangezien dit de kwaliteit van de sperma beïnvloed vond ik het beter van dat maar eens te laten doen. Ik, of beter gezegd mijn ouders, konden dat niet op mijn zestiende laten doen om de éénvoudige reden dat mijn ouders het geld daar niet voor hadden. Door de aanwezige armoedige toestanden zaten hun gedachten bij ‘belangrijker’ zaken en was een dergelijk ‘iets’ maar een bijkomstigheid. Zolang je er maar niet van doodgaat moeten ze gedacht hebben. Eindelijk kon ik dus op eigen initiatief beginnen werken aan de tekortkomingen van mijn gezondheid. Eén daarvan was dus die operatie.

Eénmaal in de kamer van het hospitaal moest ik mij volledig uitkleden en zo een typisch witte schort aandoen die langs de achterzijde open is. Alhoewel ik normaal altijd mijn slip aanhou in dergelijke gevallen, kon ik nu niet anders dan volledig naakt te gaan vermits dit voor de operatie ook wel nodig was. Nà de nodige pillerij en vragenlijsten mocht ik uiteindelijk meegaan naar de operatiezaal. Niet via het transport van het bed maar wel degelijk te voet. De verpleegster liet me voorgaan, vermoedelijk om op die manier te kunnen profiteren van het al dan niet mooi zicht dat ze zou krijgen. En mijn vermoeden werd bevestigd door het feit dat ik plots een klets op mijn blote kont kreeg. Ik heb er niet op gereageerd en zij gebaarde verder ook van niets, zij het dan wel met een glimlach. Achteraf, toen ik met mijn moeder in het caferia van het ziekenhuis iets zat te drinken, omdat mijn moeder dan opgenomen was, kwam ook die verpleegster tijdens haar pauze binnen waarna ze hevig naar mij zwaaide. Opnieuw reageerde ik niet terug, ook omdat ik haar niet kende en eigenlijk niet wist waarom ze zwaaide naar een ‘onbekende’. Blijkbaar moet ik bij haar in de smaak gevallen zijn.

Dergelijke ‘doktertoestanden’ gebeuren wel meer blijkbaar. Volgens een enquete komt het wel vaker voor dat een (zwakke) dokter een ‘relatie’ heeft met één van zijn klanten. Waarschijnlijk veroorzaakt door vrouwen die zich alleen voelen en inspelen op de intieme situatie om de dokter haar te laten betasten om zo van het ene naar het andere te kunnen komen. Tja, de dokter moet nu éénmaal zorgen voor het welbehagen van zijn klant en  daarenboven is  hij gebonden door het beroepsgeheim. Hij zal het in ieder geval wel niet op de medische fiche plaatsen van de patient. Een ex-vriendin van mij had zo een gyneacoloog die de gewoonte had van bij al zijn klanten eens in hun billen te nijpen, toch volgens zeggen van mijn toenmalige vriendin. Hij zal wel af en toe eens lappen gekregen hebben, maar al de rest heeft hij intussen wel goed meegenomen. Mijn ex-vriendin heeft uiteindelijk wijselijk besloten van naar een vrouwelijke gyneacoloog te gaan.

Jaja, soms gaan mensen zodanig op in het uitoefenen van hun beroep dat ze privé met werk beginnen te mengen. Meestal is dat geen goed idee, omdat je dan ook de grens niet meer kan trekken voor jezelf over wat mag en niet mag.

En nu ben ik weg naar mijn vriendin: doktertje gaan spelen Lachen!

De commentaren zijn gesloten.