26-05-10

Bezigheidstherapie

Op een blog ( http://charlielove.skynetblogs.be/ ) stelde zich iemand de vraag wat de zin van een relatie is. Ik heb geantwoord dat volgens mij de zin van een relatie voor de mens voornamelijk een vorm van bezigheidstherapie is. Indien een mens zich immers niet kan bezighouden voelt hij/zij zich veelal nutteloos. Het gevoel dat men zelf geen waarde heeft komt dan naar boven, en door voor iemand anders te ‘zorgen’ kan men zich meer waardevol voelen. Als je dieper in de kern gaat hebben mensen dus een relatie uit vorm van egoïsme, omdat men er zelf beter van wordt. Is het niet materieel, dan wel gevoelsmatig. En als je daar nog dieper op ingaat, zou je zelfs kunnen denken dat mensen die totaal niet zonder relatie kunnen eigenlijk mensen zijn die….egoïstisch zijn, of toch egoïstischer dan mensen die wel zonder een relatie kunnen. En alhoewel mannen er in het algemeen bekend om staan bij de vrouwen van egoïstisch te zijn, zijn het toch de vrouwen die veelal méér dan sex alleen willen en de situatie in de richting van een relatie duwen. Hiermee komt hun egoïsme dan eigenlijk naar voor, zij het dan eerder subtiel verborgen, maar dat is dan ook meer een vrouwelijke eigenschap. Dat vrouwen veel sneller geneigd zijn tot een relatie kan misschien wel gelinkt worden aan dat ‘waardevol’ gevoel dat ze erdoor krijgen, alhoewel ze best evenveel waard zijn zonder die relatie. Want de relatie op zich verandert niets specifieks aan wie je bent. Maar het geeft je iets om je bezig te houden zodat je niet teveel moet stilstaan bij jezelf en wat je zelf voelt vanbinnen. Vermits vrouwen zichzelf wel eens naar beneden halen, veel te veel zelfs naar mijn bescheiden mening, is een relatie dus een goede uitlaatklep voor hen.

Je hebt ook mensen die totaal niet alleen kunnen zijn, maar stilletjes denk ik dan dat dat mensen zijn die moeilijk met zichzelf kunnen leven en dus eigenlijk misschien ook moeilijk zijn om mee samen te leven. Ergens best wel een ‘gevaarlijk’ punt, want het zijn juist die mensen die continu op zoek zijn naar zekerheid en dus wel eens van de hak op  de  tak durven veranderen van relatie in de hoop dat de nieuwe relatie nog hechter wordt waardoor de kans om alleen te vallen nog meer wegvalt.

Ikzelf kan best alleen zijn, temeer daar ik ook hou van mezelf. En soms stel ik me dan de vraag of het niet beter zou zijn voor mij om verschillende niet-relationele vriendinnen te hebben waar ik af en toe eens een uitstap mee doe, eens lekker ga gaan eten, eens goed knuffel en goede sex mee heb en voor de rest weer een vrije vogel ben in mijn doen en laten. Het zou ook een vorm van bezigheidstherapie zijn, alleen zou het minder vervelen dan een ‘gewone’ relatie als ik het een beetje grof mag zeggen. Juist die verveling is misschien ook de reden waarom mensen wel eens vreemd gaan. Maar op dat vervelingsgebied heb ik zeker niet te klagen wat mijn vriendin betreft…..ze kan me immers goed bezighouden!

Commentaren

Bezigheidstherapeute Hey,

Leuke reactie!!! Maar het betekent dat ik niet enkel bezigheidstherapeute ben op mijn werk maar ook thuis,.....hahahahaha
Gelukkig kan ik mezelf goed bezighouden,.....:-)

Groetjes,
Charlie

Gepost door: charlie love | 26-05-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.