12-05-10

Seksverslaving.

Seksverslaving…geen lacheding, maar wel leuk! En daar zit juist het probleem. Blijkbaar produceert het lichaam bepaalde stoffen (vraag me niet welke) die een opwindend gevoel geven. Vraag is natuurlijk of die stoffen aangemaakt worden door te denken, kijken en voelen aan sexuele toestanden of dat die stoffen sowieso door het lichaam aangemaakt worden waardoor men dan sexuele toestanden gaat opzoeken. In dat laatste geval kan men dan eerder spreken over het natuurlijk libido, wat totaal niets met seksverslaving op zich te maken heeft.

 

Verslaving klinkt negatief en is meestal ook zo. Is het niet voor jezelf, dan toch voor de omgeving van de verslaafde. Als ik in eigen woorden een definitie van verslaving mag geven, dan zou ik zeggen: “Een verslaving is iets dat zich opdringt boven al het andere, waar men afhankelijk van wordt en dus de eigen controle verliest.”

 

Aangezien ik zelf ook heel graag seks heb stelde ik mezelf uiteraard de vraag of ik niet seksverslaafd was. Dus heb ik maar mijn stoute handschoenen aangetrokken om eens op te zoeken op  wat de voornaamste kenmerken en/of oorzaken zijn. Het was niet gemakkelijk typen met die handschoenen aan, maar ik heb op de volgende site wel een nuttig iets gevonden die dat omschrijft:

 

http://www.sexwoordenboek.nl/sexverslaving.html

Seksverslaving wil zeggen dat je meer met seks bezig bent dan je zelf prettig vindt.
·
        Seksverslaving begint vaak in de puberteit. Vaak zijn het jongens en meiden die moeite hebben normaal contact te maken, zonder seks.
·
        Net als elke andere verslaving, kan het een vlucht zijn. Vaak komt het voort uit een  gebrek aan zelfvertrouwen en een onvermogen alleen te zijn. Je probeert negatieve gevoelens kwijt te raken door seks, maar dit eindigt steeds weer in teleurstelling. Zodra je bent klaargekomen, word je weer geconfronteerd met jezelf. De emotionele bevrediging blijft uit. Om dit te ontvluchten begint de zoektocht naar het volgende seksuele avontuur. Het gevoel van onvrede neemt toe, maar je blijft in de ban van seks. Je hebt er zelf geen controle meer over: de drang is sterker dan jijzelf.
·
        Seksverslaving heeft dus niet te maken met hoe vaak je masturbeert (zoals jongens en meiden vaak ten onrechte denken) of vrijt, of hoeveel partners je hebt. Het is meer dat je iets in seks zoekt en blijft zoeken wat daar niet te vinden is.
·
        Herken je dit, zoek dan hulp. Het is namelijk heel erg moeilijk om zo´n verslaving in je eentje te overwinnen.

De commentaren zijn gesloten.