10-05-10

Jezelf zijn.

Toen mijn vriendin hier vorige week bij mij was had ze plots mijn pc nodig, om zo te kunnen nazien via internet of haar denkwijze over een recept wel juist was. Toen ze me vroeg om de pc aan te schakelen had ik een kleine bibber in de benen. Niet dat ik bang was dat haar gerecht niet zou lukken, maar omdat ik wist dat er op mijn bureaublad een ‘pikante’ foto stond van een vrouw in sensueel ondergoed.

Enfin, ik had die speciaal niet verwijderd omdat ik vind dat je in een relatie zoveel mogelijk jezelf moet kunnen zijn, anders wreekt zich dat toch op de lange termijn. Het was dus een onoverkomelijk iets dat die foto gezien zou worden toen we samen de pc aanschakelden. Ergens liet ik ook wat opzettelijk de foto staan, om te zien hoe ze zou reageren.

Haar reaktie was best aanvaardbaar, misschien ook omdat de foto eveneens aanvaardbaar was. Maar ze vroeg zich wel af wat ze daarvan moest denken. Verder is ze er niet op ingegaan, alhoewel ze later in de week zich enkele malen luidop de retorische vraag stelde of dat ik ze niet bedroog. Ik stelde haar gerust door haar te zeggen dat ze gerust alles mag onderzoeken. En had ze dat gedaan had ik daar geen probleem mee gehad, maar ik zou het wel niet leuk gevonden hebben. Vooral dan omdat de link van haar achterdocht volgens mij bij die ene éénvoudige foto ligt. Ze doet dus doorschijnen dat ze het infeite niet graag heeft en daardoor automatisch op haar hoede is. Wat mij nog meer verontrust is dat ze het volgens mij linkt aan bedrog. Ik stel mezelf dan de vraag hoe ze zou reageren moest ze die honderd andere foto’s zien dat ik in een bestand opgeslagen heb. Ik doe er niets verkeerd mee, het zijn veelal mooie fotografisch, doch sensuele foto’s. Ik zou natuurlijk alles kunnen wissen, maar dan heb ik het gevoel dat ik mezelf zou moeten aanpassen omwille van iets waar zij niet mee kan leven en waar ik tenslotte niets verkeerd mee doe. Als het probleem bij haar ligt moet zij zich toch aanpassen vind ik.

Door dit éénvoudig gedoe stel ik mezelf bovendien ook een retorische vraag: “Als ik dat al niet zou mogen, als ik maw mezelf niet mag zijn, hoe kan men dan een duurzame relatie opbouwen in volle vertrouwen? ”.

De commentaren zijn gesloten.