03-05-10

Een mooie spleet.

Vorige week nog eens gekeken naar “komen eten”. Daarin deed er een griekse schone mee en ook een liefhebber van zijn eigen geslachtssoort, maw een homo dus. Zoals wel meer gebeurd tussen vrouwen en homo’s konden die twee het best met elkaar vinden.

Bij aankomst doen de gasten uiteraard hun jas uit, waarna, bij het uitdoen van de jas van de griekse dame de borsten van de vrouw goed ‘aangedrukt’ en deels ‘ontbloot’ door haar ruime décolleté, in het oog springen. Hierna maakt de homo de opmerking: “ Amaai, je hebt een mooie spleet!” . De vrouw kan er goed mee lachen, waarna ze opmerkt dat de humor van homo’s, niettegenstaande ze man zijn, helemaal anders overkomt.

 

Daar slaat ze infeite de nagel op de kop. Het komt inderdaad anders over. Niettegenstaande heterosexuele mannen hetzelfde zouden gedacht hebben, maar niet gezegd uit beleefdheid, zou dat waarschijnlijk totaal anders opgevat worden mocht een heterosexuele man diezelfde opmerking gemaakt hebben. Dan had ze het hoogstwaarschijnlijk onbeleefd, té sexueel of zelfs denigrerend gevonden. Had een vrouw dat gezegd tegen haar, zo onder vriendinnen, dan had ze er ook mee kunnen lachen. Vreemd dat dezelfde humor anders geïnterpreteerd wordt van zodra het komt van het ‘andere’ geslacht. Het wijst er volgens mij alleen op dat er inderdaad een mooie spleet is, om niet te zeggen een kloof, tussen de aanvaarding van het gedrag van mannen en vrouwen onderling.

Gedrag wordt maar aanvaard afhankelijk van hoe graag men iemand heeft. Hoe liever men iemand heeft, hoe meer die mag zeggen, want men weet dat het niet slecht bedoeld is. Indien men echter van een onbekende dezelfde opmerkingen zou horen, vat men het meestal verkeerd op, net alsof verondersteld wordt dat die onbekende het onmiddellijk slecht zou bedoelen. Dit evolueert trouwens ook zo binnen een relatie. In het begin van de verliefdheid wordt ‘niets’ als kwetsend aanvaard, naarmate er sleet komt in de relatie worden dezelfde opmerkingen eerder als irriterend opgevat. Degene waarmee men zich één voelde in den beginne is dan quasi een vreemde geworden blijkbaar, want zijn/haar opmerkingen worden als negatief bekeken. Misschien een mooi signaal dat erop wijst dat de relatie aan zijn einde aan het komen is, en dat men beter verdere stappen onderneemt om gelukkig te zijn of terug gelukkig te worden…..met iemand anders.

Commentaren

Zo simpel is dat allemaal niet. Het is normaal dat er sleet komt op een relatie, verliefdheid duurt niet eeuwig en aan houden van moet er gewerkt worden. Dit is echt niet iets wat zomaar komt aanwaaien, hoezeer dit ook beweerd wordt. Natuurlijk moet je uit een relatie stappen als het fout zit. Ik wil daarmee enkel reageren op wat jij schrijft, dus ik ken jou niet. Ook opmerkingen van onbekende heteromannen waarmee men niks heeft, ja dat is storend omdat dit grenzen overschrijdt. Van een homo weet je dat die op niks zinspeelt (hij kan wel een associatie hebben in zijn hoofd haha maar daar heeft die vrouw geen last van). Nee je vat het te gauw aan als discriminatie van de heteroman. En weet je, mannen zijn gauw in hun gat gebeten haha. 't Schijnt dat dat zo is, is nu eenmaal een mannenkwestie. Vrouwen hebben ook hun ding. De één is niet meer dan de ander maar ook niet minder.

Gepost door: Wopi | 03-05-10

Reageren op dit commentaar

Heeft niets met discriminatiegevoel te maken, het is gewoon een vaststelling. Wat dat feit dat mannen snel in hun gat gebeten zijn hiermee te maken heeft weet ik wel niet... .
Je hebt wel een punt als je zegt dat daarmee grenzen overschreden worden, maar er zijn ook vrouwen die dergelijke opmerkingen naar de man toe geven en toch zal de man het niet als grensoverschijdend gedrag ervaren, maar er eerder de humor van inzien.

Gepost door: een man | 07-04-13

Heel herkenbaar wat je schrijft. Oorzaak dat een vrouw die opmerking over haar mooie borstenspleet niet positief opvat van een potentiële (nog) niet volledig goedgekeurde minnaar is mijns inziens vooral haar onbewuste vrees voor de sterke gevolgen van zwangerschap. Bij vrouwen bestaat zelfs de angst om als slet uitgemaakt te worden, dat kennen wij mannen onder elkaar niet. Al miljoenen jaren moest de vrouw zich op sexueel gebied sterk inhouden omdat zij uiteindelijk voor de kinders moest zorgen. Echter sinds een tiental jaar is die angst niet meer nodig, door de komst van goede anti conceptie middelen. Alleen de mindset van de mens kan deze verandering niet zo snel bijbenen.

P.s. dit is geen 1 april grap..

Gepost door: Bas | 01-04-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.