23-04-10

Gevoelens.

“Ik mis je wel zo een beetje”, zeg ik tegen haar aan de telefoon.

“Ach ja? en wat voel je dan?”, vraagt ze me.

“Het kriebelt”, antwoord ik, “hierzo !”.

“Waar is dat dan?”

“Hier bij mijn hart!” . “Je dacht dat ik ging zeggen dat het kriebelt op een andere plaats hé?”.

Ze lacht: “Inderdaad!” bevestigt ze.

“Nee, het kriebelt bij mijn hart, maar als ik bij jou ben, daalt het af naar die andere plaats. Dan ben ik als een hondje die kwispelt met zijn staart omdat hij zo blij is van jou te zien.”

Ze krijgt tranen in haar ogen vertelt ze me, en het komt niet van haar allergie voor de lentebloesems.

 

 

Mijn vriendin, mijn ‘meisje’: ik zie ze wel graag, maar ik krijg het nooit over mijn lippen om dat letterlijk tegen haar zo te zeggen. Als je ooit eens belazerd geweest bent door iemand (een vorige vriendin) die je zelf graag zag en dat aan haar ook overtuigend zei en toonde, dan is het moeilijk om niet te zeggen onmogelijk om dit in de toekomst te hernemen. Vooral dan als die vriendin dit ook beweerde naar mij toe. Je bent nà dat leed dan altijd wel ergens op je hoede voor je eigen gevoelens en wat een ander ermee kan doen. Uiteraard, de ene mens is de andere niet, en men kan niet iedereen over dezelfde kam scheren. Maar een beetje zelfprotectie kan zeker geen kwaad, vooral als je zelf al gevoelig en dus emotioneel kwetsbaarder bent.

Commentaren

Ik begrijp dat het moeilijk ligt wanneer je serieus gekwetst bent geweest maar besef je hoe moeilijk het is voor een vrouw wanneer je als man nooit je gevoelens uit? Het is vaak dat wat een vrouw doet beslissen om een relatie te stoppen. Ze kan misschien wel weten dat je van haar houdt, weten dat je haar mist als jullie niet samen zijn... maar ze horen het zo graag eens...
Ik weet dat er 1000 manieren zijn om je gevoelens te uiten maar het doodgewoon eens zeggen kan zo goed voelen!

Lieve groetjes,

Gepost door: M&M | 23-04-10

Reageren op dit commentaar

hear hear voor M&M! Je kan een vrouw laten voelen dat je ze graag ziet, maar ze wil het ook gewoon horen en zien op een gegeven moment!
Straf je vriendin niet voor de pijn die een ander je heeft aangedaan, joh!

Gepost door: Wolfje | 23-04-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.