11-04-10

Verliefdheid en hulpeloosheid.

(dit bericht is een nuancering op het vorige bericht).

Mijn vriendin vertelde me eens dat ze, voordat ze mij leerde kennen, een date had gehad met iemand anders. Na enkele ontmoetingen en veel ge-chitchat bleek alles goed te verlopen zodat mijn vriendin er uiteindelijk verliefd op werd.

Enfin, dat dacht ze toch te voelen. In die periode zat ze immers in een heel moeilijke periode. Haar ex-man had haar laten vallen als een steen voor een 10 jaar jonger (en vooral dommer) wicht. De manier waarop haar ex haar liet vallen was vergelijkbaar met de vuilniszak buiten plaatsen. Totaal onvolwassen en eigenlijk ook onmenselijk gedrag dus. Enige mogelijkheid voor haar was, naar mijn mening, om zo snel mogelijk een ‘alternatief’ te vinden om ergens haar leven te kunnen hernemen. Een ideale manier was via het internet waarna ze de hogervermelde date ontmoette die haar echter unfair behandelde. Veel mannen op het dating-net proberen van de miserie waar de vrouw zich in bevindt misbruik te maken om haar via mooie woorden (en zogenaamd plezier) in bed te krijgen. Eenmaal de fun er voor hem vanaf is laat hij haar dan rustig verder zitten in de problemen waar ze mee zit.

 

Het is een normale reaktie van de vrouw dat ze in al haar miserie een gevoel van verliefdheid gewaar wordt, omdat ze denkt van toch een witte ridder tegengekomen te zijn. Het geeft haar bovendien een gevoel van eigenwaarde terug. Het omgaan met andere mannen in zo een scheidingsfase, veelal sexueel, vind ik niet onmiddellijk negatief omdat het wel degelijk haar vrouw-zijn opwaardeert. Zo hebben mij toch verschillende (pas) gescheiden vrouwen mij verteld toen ik nog op een dating-site aanwezig was. Alleen is het in een verwerkingstoestand niet emotioneel verstandig om ook snel je gevoelens te openen qua verliefdheid omdat men in die situatie zelf niet altijd weet wat de onderliggende reden van de verliefdheid is: zijn het echte gevoelens of zoekt men enkel een uitweg die een goed (verliefdheids)gevoel geeft?

Commentaren

Ben het met je tekst volledig eens! IK ben ook temmidden van mijn tumult van echtscheiding verliefd geworden op die prins! Prins heeft absoluut geen misbruik van mij gemaakt maar toch bleef ik met een gebroken hart achter.

Gepost door: christa | 17-07-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.